Windows Sandbox ανακοινώθηκε επίσημα!

Windows Sandbox: Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα ένα χαρακτηριστικό που αναμένεται να έρθει με τα Windows 10 19H1 στις αρχές του επόμενου έτους. Η εταιρεία το αναφέρει σαν “Windows Sandbox” και θα είναι μέρος των εκδόσεων των Windows 10 Pro και Enterprise.

Windows Sandbox

Το νέο χαρακτηριστικό θα δημιουργεί ένα “απομονωμένο προσωρινό περιβάλλον” όπου οι χρήστες θα μπορούν να τρέξουν ύποπτο , όπως δήλωσαν στελέχη της εταιρείας σε μια δημοσίευση στο blog στις 18 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα φέτος, υπήρξαν φήμες για το ότι η Microsoft προετοίμαζε ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας στα Windows 10, το οποίο ονόμαζε τότε “InPrivate Desktop”.

Το InPrivate Desktop αναφέρθηκε στο Insider Feedback Hub της Microsoft κατά τη διάρκεια ενός bug-bash τον Αύγουστο. Το κωδικό για το InPrivate Desktop (τότε) ήταν “Μαδρίτη” (Madrid).

Στη σημερινή ανακοίνωση του blog για το Sandbox των Windows, στελέχη της Microsoft δήλωσαν ότι το χαρακτηριστικό γνώρισμα θα γίνει διαθέσιμο στους χρήστες των Windows 10 Pro ή Enterprise που θα τρέχουν το Build 18301 ή κάποιο νεότερο. (Η Microsoft δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη το Build 18301 των Windows 10 στους Insider testers, αλλά θα μπορούσε να το κάνει αργότερα αυτή την εβδομάδα.)

Αργότερα όμως, η δημοσίευση ανέφερε ότι το χαρακτηριστικό θα μπορούσε να λειτουργήσει με τα Windows 10 Pro ή Enterprise στο Build 18292. Το χαρακτηριστικό αυτό απαιτεί πλατφόρμα AMD64 και δυνατότητες virtualization ενεργοποιημένες από το BIOS.

Το Windows Sandbox είναι μια ελαφριά εικονική μηχανή που βασίζεται στις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν τα Windows Containers, σύμφωνα με τη δημοσίευση. Το Windows Sandbox χρησιμοποιεί μια νέα που η Microsoft αποκαλεί “ενσωματωμένο χρονοπρογραμματιστή” ή “integrated scheduler,” ο οποίος επιτρέπει στον κεντρικό υπολογιστή να αποφασίσει πότε θα τρέχει το sandbox.

Διαβάστε περισσότερα για το επερχόμενο χαρακτηριστικό ασφαλείας στην επίσημη ανακοίνωση.

______________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).