Hackers απειλούν με διαρροή εγγράφων της 11ης Σεπτεμβρίου

Τη Δευτέρα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μια ομάδα hackers ανακοίνωσε ότι παραβίασε μια δικηγορική εταιρεία που χειρίζεται υποθέσεις που σχετίζονται με τις της 11ης Σεπτεμβρίου. Η ομάδα απείλησε να δημοσιεύσει εσωτερικά αρχεία αν δεν πάρει λύτρα από τις εμπλεκόμενες εταιρείες.

Η ομάδα που ονομάζεται The Dark Overlord, στο παρελθόν είχε χτυπήσει ένα στούντιο παραγωγής του , καθώς και πλήθος ιατρικών κέντρων και ιδιωτικών επιχειρήσεων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί μια μικρή στη στρατηγική της ομάδας The Dark Overlord, η οποία φαίνεται πια να χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ για να ασκήσει πίεση στα θύματά της.

hackers 911

Στην ανακοίνωσή της που δημοσιεύθηκε στο Pastebin, η ομάδα The Dark Overlord αναφέρει διάφορες ασφαλιστικές και δικηγορικές εταιρείες και συγκεκριμένα τις Hiscox Syndicates Ltd, Lloyds of London και Silverstein Properties.

“Η Hiscox Syndicates Ltd και η Lloyds του Λονδίνου είναι από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες του πλανήτη που ασφαλίζουν τα πάντα, από τις μικρότερες εταιρείες μέχρι κάποιες από τις μεγαλύτερες στον πλανήτη όπως τα Παγκόσμια Κέντρα Εμπορίου”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς αρχεία έχει κλέψει η ομάδα, αλλά φαίνεται να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις θεωρίες συνωμοσίας που υπάρχουν γύρω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

“Θα παρέχουμε πολλές απαντήσεις για τις συνωμοσίες της 9.11 μέσω των 18.000 μυστικών εγγράφων που αποκτήσαμε”, αναφέρει ένα tweet της Δευτέρας.

Ένας εκπρόσωπος του ομίλου Hiscox επιβεβαίωσε στο Motherboard ότι οι hackers είχαν παραβιάσει μια δικηγορική εταιρεία που συμβούλευσε την εταιρεία και πιθανότατα έκλεψαν αρχεία που σχετίζονται με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

“Τα συστήματα της δικηγορικής μας εταιρείας δεν συνδέονται με την υποδομή πληροφορικής της Hiscox και τα συστήματα της Hiscox δεν επηρεάστηκαν από αυτό το συμβάν.”

Μόλις ενημερώθηκε η Hiscox για την παραβίαση των δεδομένων της δικηγορικής εταιρίας, έλαβε μέτρα και ενημέρωσε τους εμπλεκόμενους, όπως απαιτείται. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές επιβολής του νόμου τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ για το αυτό.

Η ομάδα δημοσίευσε λίγες επιστολές, emails και άλλα έγγραφα που αναφέρουν διάφορες δικηγορικές εταιρείες, όπως την Transport Security Administration (TSA) και την Federal Aviation Administration. Τα έγγραφα που διέρρευσαν δεν είναι σημαντικά, αλλά η ομάδα αναφέρει ότι μπορεί να διαρρεύσει περισσότερα.

Στο κείμενο που δημοσίευσε η ομάδα The Dark Overlord περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο για ένα αρχείο 10GB με αρχεία που υποτίθεται ότι έκλεψαν. Τα αρχεία είναι κρυπτογραφημένα, αλλά οι hackers απειλούν να κυκλοφορήσουν τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης, εκτός κι αν τα θύματά τους καταβάλλουν τα λύτρα που ζήτησαν σε Bitcoin.

Pay the fuck up, or we're going to bury you with this. If you continue to fail us, we'll escalate these releases by releasing the keys, each time a Layer is opened, a new wave of liability will fall upon you

_________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).