Chrome φιλτράρισμα διαφημίσεων σε παγκόσμιο επίπεδο

Με την κυκλοφορία του Chrome 71 τον περασμένο Δεκέμβριο, η Google άρχισε να φιλτράρει διαφημίσεις στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη σε σελίδες που εμφάνιζαν καταχρηστικές διαφημίσεις.

Σήμερα, η Google ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει το φίλτρο διαφημίσεων και στον υπόλοιπο κόσμο από τις 9 Ιουλίου του 2019.

chrome

Στο φιλτράρισμα διαφημίσεων, το Chrome ακολουθεί τα πρότυπα που έχει ορίσει η Google για το ποιες είναι οι καλύτερες διαφημίσεις (μαντέψτε ποιες). Έτσι το πρόγραμμα της Google μπορεί να καθορίσει αν ένας ιστότοπος εμφανίζει καταχρηστικές διαφημίσεις ή όχι.

Στα παραδείγματα καταχρηστικών διαφημίσεων συμπεριλαμβάνονται οι αναδυόμενες διαφημίσεις, τα βίντεο αυτόματης αναπαρς με ήχο, τα διαφημιστικά baners που καλύπτουν όλη την και τα μεγάλα sticky ads. Μια πλήρης λίστα με τις λιγότερο καταχρηστικές διαφημίσεις βάσει των προτύπων της Google για τις καλύτερες διαφημίσεις μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Better Ads Standards

Σήμερα, ο Coalition for Better Ads ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τα πρότυπα Καλύτερης Διαφήμισης (Better Ads Standards) σε όλο τον κόσμο από τις 9 Ιουλίου του '19. Καθώς το Chrome ακολουθεί τα ίδια πρότυπα, η Google αποφάσισε να επεκτείνει την λειτουργία στον της,  την ίδια ημερομηνία για να παραμείνει ευθυγραμμισμένη με τον συνασπισμό (Coalition).

Για τους διαχειριστές σελίδων των οποίων οι ιστότοποι εμφανίζουν επανειλημμένα τέτοιους τύπους διαφημίσεων, η Google θα τους προειδοποιεί μέσω του Ad Experience Report. Στη συνέχεια, οι διαχειριστές θα έχουν στη διάθεσή τους 30 ημέρες για να επιλύσουν τα προβλήματα, διαφορετικά ο Chrome θα αρχίσει να κόβει τις διαφημίσεις στον ιστότοπο.

“Η επιβολή από το Chrome των προτύπων του Coalition for Better Ads ενέπνευσε πολλούς ιδιοκτήτες ιστότοπων να βελτιώσουν την εμπειρία διαφήμισης στις σελίδες τους με τρόπο που ωφελεί τους χρήστες”, αναφέρει το δελτίο τύπου της Google.

Στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη, οι ιδιοκτήτες ιστότοπων έχουν πραγματοποιήσει τις αλλαγές στις διαφημίσεις των σελίδων τους. Από την 1η Ιανουαρίου 2019, τα δύο τρίτα όλων των εκδοτών που δεν είχαν συμμορφωθεί με τα  Better Ads Standards είναι τώρα σε καλή κατάσταση. Επιπλέον, από τα εκατομμύρια ιστότοπους που έχουμε εξετάσει μέχρι σήμερα, φιλτράρουμε διαφημίσεις σε ποσοστό λιγότερο του 1%.

_______________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).