Sundar Pichai: αποστολή μας η προστασία της ιδιωτικότητας

Τα σχόλια του Sundar Pichai για τη στάση της Google εμφανίζονται σε ένα αντίγραφο που παραδόθηκε σε μια επιτροπή δικαστικών αρχών που εξετάζει πώς η Google συλλέγει και φιλτράρει δεδομένα.
Το έγγραφο, τονίζει ότι η Google συνεχίζει να συνεργάζεται με την για να διατηρήσει τις ΗΠΑ ασφαλείς.

“Η της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των χρηστών μας αποτελεί από καιρό βασικό μέρος της αποστολής μας”, αναφέρει ο Pichai (PDF).Sundar Pichai

“Διοικώ αυτή την εταιρεία χωρίς πολιτική προκατάληψη και εργάζομαι για να διασφαλίσω ότι τα μας θα συνεχίσουν να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο.”

“Το να κάνουμε κάτι διαφορετικό θα ήταν αντίθετο με τις βασικές μας αρχές και τα επιχειρηματικά μας συμφέροντα. Είμαστε μια εταιρεία που παρέχει πλατφόρμες για διαφορετικές προοπτικές και απόψεις.”

Ο Sundar Pichai θα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις του House majority leader και του Ρεπουμπλικάνου, Kevin McCarthy, ο οποίος κατηγόρησε την Google για την παροχή αποτελεσμάτων αναζήτησης που μεροληπτούσαν για τους Δημοκρατικούς.

“Η Google δημιούργησε μερικές από τις ισχυρότερες και εντυπωσιακές τεχνολογικές .Η εταιρεία σήμερα αντιπροσωπεύει σχεδόν το 90% της παγκόσμιας κίνησης της αναζήτησης. Η Google έχει επομένως μεγάλη επιρροή σε αυτά που μπορούν να βρουν ή να μην βρουν εκατομμύρια άνθρωποι στο διαδίκτυο”, δήλωσε ο McCarthy.

“Δυστυχώς, πρόσφατες αναφορές υποδεικνύουν ότι η Google ενδέχεται να μην ασκεί αμερόληπτα την τεράστια δύναμή της, οι επιχειρηματικές της πρακτικές ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί από διάφορες πολιτικές προκαταλήψεις.”

Το Human Rights Watch δημοσίευσε επίσης μια ανοιχτή επιστολή προς τον Sundar Pichai καλώντας την Google να εγκαταλείψει τα αναφερόμενα σχέδια για την δημιουργία μιας ς αναζήτησης που λογοκρίνει (Project Dragonfly), στην Κίνα.

Η ομάδα στήριξε τους εκατοντάδες υπαλλήλους της Google που υπέγραψαν μια αναφορά που αντιτίθεται στο Project Dragonfly και την προγραμματισμένη επιστροφή της εταιρείας στην αγορά αναζήτησης της Κίνας.

“Η διευκόλυνση της πρόσβασης των κινεζικών αρχών σε , όπως περιγράφεται στις εκθέσεις των ΜΜΕ, θα ήταν ιδιαίτερα απερίσκεπτη”, αναφέρει η επιστολή.

“Εάν τεθεί σε λειτουργία, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η Google να βοηθήσει άμεσα την κινεζική κυβέρνηση στη σύλληψη ή τη φυλάκιση ατόμων που απλώς επιθυμούν να εκφράσουν τις απόψεις τους στο διαδίκτυο”.

________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).