Google Phishing Quiz εσείς αναγνωρίζετε τα phishing emails;

Google Phishing Quiz: Παρόλο που οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βελτιώνονται συνεχώς και γίνονται καλύτερες στο φιλτράρισμα μηνυμάτων ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing), ορισμένοι συνεχίζουν να πέφτουν τις παγίδες των απατεώνων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πόσο καλή/καλός είστε στο να εντοπίζετε μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” και να ενεργείτε ανάλογα. Google Phishing Quiz

Η είναι μια θυγατρική της , και συνεργάστηκε με την Google, επίσης θυγατρική της Alphabet, για να δημιουργήσει ένα κουίζ.

Το κουίζ έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει την ικανότητά σας να εντοπίζετε μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing emails) και σύμφωνα με την Jigsaw “ τεχνολογία για να κάνει τον κόσμο ασφαλέστερο”.

Δοκιμάστε την ικανότητά σας να εντοπίζετε μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος”

Το Google Phishing Quiz σας δοκιμάζει σε πραγματικό χρόνο με οκτώ παραδείγματα εμπνευσμένα από άλλες απόπειρες απάτης. Προσπαθήστε να προσδιορίσετε ποια από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι κανονικά και ποια είναι είναι απάτες που προσπαθούν να κλέψουν τα δεδομένα σας.

Μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο από ό, τι νομίζετε, οπότε μάλλον αξίζει να δοκιμάσετε και εσείς και οι φίλοι σας.

Τα παραδείγματα που χρησιμοποιούνται είναι με Google Docs emails που περιέχουν αιτήματα ς κωδικών πρόσβασης. Καθώς επεξεργάζεστε το κουίζ, θα δείτε τι πρέπει να ψάξετε στην προσπάθειά σας να εντοπίσετε μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing). Συμπεριλαμβάνονται οι διευθύνσεις URL, τα τυπογραφικά λάθη και τα μη domains.

Σε μια ανάρτηση στη Medium, ο Justin Henck, διευθυντής προϊόντων της Jigsaw, ανέφερε για το Quiz:

“Δημιουργήσαμε αυτό το κουίζ με βάση τις εκπαιδευτικές ασκήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει σε περίπου 10.000 δημοσιογράφους, ακτιβιστές και πολιτικούς ηγέτες σε όλο τον κόσμο από την Ουκρανία μέχρι τη Συρία και τον Ισημερινό. Έχουμε μελετήσει τις τελευταίες τεχνικές που χρησιμοποιούν οι επιτιθέμενοι και σχεδιάσαμε αυτό το κουίζ για να διδάξουμε τους ανθρώπους πώς να τις εντοπίσουν.”

______________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).