Τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί πρόσωπα ανθρώπων

Ιστοσελίδα της NVIDIA χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει άπειρα ρεαλιστικά πρόσωπα που δεν υπάρχουν, ούτε υπήρξαν ποτέ.

τεχνητή

Βασιζόμενος σε εργασία της εταιρείας NVIDIA, που σας είχαμε παρουσιάσει πρόσφατα, ο προγραμματιστής Phillip Wang δημιούργησε τον ιστότοπο ThisPersonDoesNotExist, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει μια φαινομενικά άπειρη ποικιλία από ψεύτικα αλλά εντελώς ρεαλιστικά πρόσωπα. Για να δείτε και ένα νέο πρόσωπο απλά κάντε την ιστοσελίδα του.

Το υπεύθυνο εργαλείο που δημιουργεί αυτούς τους ανθρώπους,  χρησιμοποιεί μία τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί από τη NVIDIA για να δημιουργήσει πρόσωπα χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κατάλογο φωτογραφιών ως πρότυπο υλικό.

Μερικά από τα αποτελέσματα είναι ατελή, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των προσώπων αυτών, είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικό με αποτέλεσμα να αμφιβάλετε στην σκέψη ότι αυτά τα άτομα είναι φανταστικά. Η τεχνική νοημοσύνη που είναι υπεύθυνη για όλο αυτό, δεν απαιτεί πολύ υπολογιστική ισχύ. Ο Wang είπε ότι χρησιμοποιεί μια GPU NVIDIA σε έναν ενοικιαζόμενο server για να δημιουργήσει ένα τυχαίο πρόσωπο κάθε δύο δευτερόλεπτα. Δεν πρόκειται για ένα τεχνολογικό επίτευγμα, όσο μια προσπάθεια να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για την ικανότητα του AI να χειρίζεται εικόνες.

Το εν λόγω σύστημα δεν περιορίζεται στα πρόσωπα. Η τεχνολογία της NVIDIA μπορεί ήδη να χειριστεί αυτοκίνητα, γάτες και υπνοδωμάτια.

Είναι ένα απλό έργο, αλλά δείχνει τα πιθανά πλεονεκτήματα και τις παγίδες της τεχνολογίας. Θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε πιστούς χαρακτήρες για μια ιστορία, αλλά θα μπορούσατε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για απάτες που βασίζονται σε πλαστές και μαρτυρίες. Στην ιδανική περίπτωση, ένας όπως αυτός, προωθεί τη συζήτηση σχετικά με τη δεοντολογία της χειραγώγησης της τεχνικής νοημοσύνης πριν πάει πολύ μακριά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).