Η Adobe συνταξιοδοτεί το Shockwave στις 9 Απριλίου 2019

Η Adobe σκοπεύει να διακόψει τo Shockwave, μια πλατφόρμα βασισμένη σε περιήγησης για διαδραστικά παιχνίδια και εφαρμογές. Η συνταξιοδότηση του θα γίνει στις 9 Απριλίου 2019.

Shockwave

Η Adobe θα καταργήσει τις λήψεις Shockwave Player για Windows από τις ιστοσελίδες και τους διακομιστές της στο Διαδίκτυο. Η κύρια αιτία είναι η άνοδος των εναλλακτικών τεχνολογιών που έχουν πλέον παραγκωνίσει το Shockwave. Η εταιρεία σημειώνει ότι οι Enterprise πελάτες της θα συνεχίσουν να λαμβάνουν υποστήριξη για το Adobe Shockwave μέχρι να λήξουν τα συμβόλαια τους.

Καθώς οι τεχνολογίες εξελίσσονται και η χρήση των κινητών συσκευών έχει αυξηθεί, το διαδραστικό περιεχόμενο έχει μετακινηθεί σε πλατφόρμες όπως HTML5 Canvas και Web GL και η χρήση του Shockwave έχει μειωθεί.

Το Shοckwave ήταν μια πλατφόρμα, ένα παλιό format, για εργασίες που βασίζονται σε CD-ROM ή και ως μορφή βίντεο παιχνιδιών που οι δημιουργοί τους δημοσίευσαν σε ιστότοπους με games, σε απευθείας σύνδεση. Οι προγραμματιστές χρησιμοποιούσαν το Adobe Director για να δημιουργήσουν περιεχόμενο Shοckwave. Το περιεχόμενο θα μπορούσε να προβληθεί σε οποιοδήποτε συμβατό στο Web, υπό την προϋπόθεση ότι έχει εγκατασταθεί στο πρόγραμμα περιήγησης το Adobe Shockwave . Όσοι από τους αναγνώστες ασχολούνται πάνω από 10 χρόνια με το διαδίκτυο και τους υπολογιστές ασφαλώς θα θυμούνται αυτήν την παλιά πλατφόρμα ως ένα είδος “βίντεο”.

Η άνοδος του Adobe Flash παραγκώνισε το Shockwave λόγω του ότι είχε λειτουργίες που δεν υποστήριζαν από το Shοckwave. Η Adobe διέκοψε ήδη από το 2017 το Adobe Director και το Adobe Shockwave Player για Mac OS. Η έκδοση Shockwave Player των Windows είναι η τελευταία έκδοση του Shockwave που υποστηρίζεται από την Adobe. Η αποχώρησή του τον Απρίλιο του 2019, τερματίζει την υποστήριξη για όλες τις εκδόσεις.

Το τέλος της υποστήριξης δεν σημαίνει ότι το περιεχόμενο Shockwave δεν θα λειτουργεί πια μετά από αυτήν την ημερομηνία. Το Shοckwave δεν θα προσφέρεται πλέον για λήψη από την Adobe, αλλά οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν για την αναπαραγωγή περιεχομένου Shοckwave.

Οι ιστότοποι λήψης τρίτων κατασκευαστών ενδέχεται να συνεχίσουν να προσφέρουν το Shοckwave Player για Windows και οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν το πρόγραμμα σε συσκευές Windows.

Το Adobe Flash είναι το επόμενο προϊόν της Adobe που βρίσκεται στο πρόγραμμα απόσυρσης. Η Adobe σχεδιάζει να αποσύρει το πολύπαθο Flash τον Δεκέμβριο του 2020. Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές προγραμμάτων περιήγησης ανακοίνωσαν ότι θα διακόψουν τη στήριξη για το Adobe Flash και το 2020.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).