Windows 7 : Θα εμφανίζουν ειδοποιήσεις σχετικά με την επικείμενη υποστήριξη

Οι υπολογιστές που εκτελούν τα Windows 7 θα αρχίσουν να εμφανίζουν από τον Απρίλιο του 2019, ειδοποιήσεις σχετικά με την επικείμενη , σύμφωνα με τη .

Η υποστήριξη για τις εκδόσεις των Windows 7  λήγει στις 14 Ιανουαρίου 2020. Οι πελάτες που είναι επιχειρήσεις μπορούν να επεκτείνουν την υποστήριξη μέχρι και τρία χρόνια, καταβάλλοντας στην Microsoft κάποιο χρηματικό ποσό ανά χρήστη, το οποίο όμως θα διπλασιάζεται κάθε χρόνο.

Ο Απρίλιος του 2019 επιλέχθηκε από τη Microsoft ώστε να δώσει στους πελάτες της αρκετό χρόνο για να μεταναστεύσουν (τουλάχιστον οι εταιρείες όπως ελπίζουν στην Microsoft) στα Windows 10. Οι πελάτες έχουν και άλλες επιλογές. Να αναβαθμιστούν στα Windows 8.1, αφού θα εξακολουθούν να υποστηρίζονται για άλλα τρία χρόνια, ή να μείνουν στα Windows 7 ή να μεταναστεύουν στο Linux.

Η Microsoft δεν έχει αποκαλύψει ακόμα με ποιο τρόπο θα εμφανίζονται αυτές οι ειδοποιήσεις. Οι μόνες πληροφορίες που παρέχει η Microsoft είναι ότι αυτές θα είναι μόνο ενημερωτικού χαρακτήρα και ότι οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ότι δεν θέλουν να βλέπουν περαιτέρω ειδοποιήσεις.

Αναφέρει σχετικά η Microsoft: “Αυτές οι ειδοποιήσεις έχουν σχεδιαστεί μόνο για την παροχή πληροφοριών  και αν προτιμάτε να μην τις λάβετε ξανά, θα μπορείτε να επιλέξετε το “μην με ενημερώσετε ξανά” και δεν θα σας στείλουμε περαιτέρω υπενθυμίσεις”.

Το πιθανότερο είναι ότι οι ειδοποιήσεις αυτές θα έχουν παρόμοια εμφάνιση και αίσθηση με τις ειδοποιήσεις που εμφάνιζε κάποτε η Microsoft στα συστήματα των Windows XP το 2014, όταν η συγκεκριμένη έκδοση των Windows επρόκειτο να φτάσει στο τέλος της διάρκειας υποστήριξις της.

Η ειδοποίηση θα αναφέρει το τέλος της ς υποστήριξης για το λειτουργικό , έναν σύνδεσμο για το άνοιγμα μιας ιστοσελίδας με πρόσθετες πληροφορίες και μια επιλογή “να μην εμφανιστεί ξανά αυτό το μήνυμα”.

Οι χρήστες που απλώς κλείνουν το αναδυόμενο παράθυρο χρησιμοποιώντας το παράθυρο κλεισίματος ελέγχου θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις στο μέλλον. Κάνοντας τικ στο πλαίσιο ελέγχου και μετά κλικ στο ok, θα είναι η μόνη επιλογή που θα εμποδίζει την εμφάνιση μελλοντικών ειδοποιήσεων στη .

Οι παλιοί χρήστες των Windows 7 σίγουρα θα θυμούνται την εκστρατεία της Microsoft το 2015 που προσπαθούσε να ωθήσει τους χρήστες να προβούν σε δωρεάν αναβάθμιση στα πρωτοεμφανιζόμενα Windows 10.

Οι νέες ειδοποιήσεις δεν θα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά αυτής της καμπάνιας, καθώς δεν θα περιλαμβάνουν επιλογές αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος στα Windows 10. Αν και τα κλειδιά των Windows 7 δουλεύουν στα Windows 10 και γενικά υπάρχει μία “σιωπηρή” αποδοχή από την Microsoft να πραγματοποιείται ακόμα δωρεάν η μεταγωγή χωρίς κανένα πρόβλημα.

Παραμένει να δούμε αν η Microsoft θα αναβιώσει το τότε σύνθημα της “Get Windows 10”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).