Gmail παρακολουθεί και καταγράφει όλες τις αγορές σας

Πιστεύετε ότι το Gmail σας είναι ιδιωτικό; Μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε, καθώς η φέρεται να σαρώνει τα μηνύματα του Gmail για αγορές, τις οποίες αποθηκεύει στον λογαριασμό σας. 

Την εβδομάδα που μας πέρασε, ένας χρήστης δημοσίευσε στο Reddit τι ανακάλυψε όταν άνοιξε την σελίδα Αγορών του Λογαριασμού στην Google. Η σελίδα του περιείχε όλες τις αγορές που πραγματοποίησε από το Amazon και άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα, παρόλο που δεν χρησιμοποιούν το Google Pay.

Μέσα στη σελίδα των Purchases (αγορών), υπήρχαν όλες οι αγορές που πραγματοποίησε από online όπως Dominos, Steam, Amazon, Adidas και πολλά άλλα. Αξίζει να αναφέρουμε για άλλη μια φορά ότι ο χρήστης του Reddit, δεν χρησιμοποιούσε το Google Pay.

Πως μπορεί να γίνει αυτό; Πολύ απλά. Η Google αναλύει τα μηνύματα του Gmail για να εντοπίσει αποδείξεις αγορών τις οποίες στη συνέχεια εξάγει και αποθηκεύει.

Η BleepingComputer επικοινώνησε με την Google για το θέμα, και στελέχη της εταιρείας επιβεβαίωσαν ότι οι πληροφορίες προέρχονταν από μηνύματα του Gmail.

Δήλωσαν ότι αυτό γίνεται για να βοηθήσει τους χρήστες τους να βρίσκουν εύκολα τα δεδομένα τους και ότι δεν χρησιμοποιούν καμία από αυτές τις πληροφορίες για να προβάλλουν .

Gmail

“Για να μπορείτε εύκολα να προβάλλετε και να παρακολουθείτε τις αγορές, τις κρατήσεις και τις συνδρομές σας σε ένα μέρος, δημιουργήσαμε έναν ιδιωτικό προορισμό που μπορείτε να δείτε μόνο εσείς. Μπορείτε να διαγράψετε αυτές τις πληροφορίες ανά πάσα στιγμή. Δεν χρησιμοποιούμε καμία από τα μηνύματά σας στο Gmail για να σας προβάλλουμε διαφημίσεις και αυτό συμπεριλαμβάνει τις αποδείξεις και τις επιβεβαιώσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εμφανίζονται στη σελίδα Purchases.”

Ενώ μπορεί να μην χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να προβάλλουν διαφημίσεις, τα χρησιμοποιούν μήπως για κάτι άλλο; Η Google δεν έδωσε κάποια απάντηση σε αυτή την ερώτηση.

Η εταιρεία ανέφερε ότι μπορούμε να διαγράψουμε αυτά τα δεδομένα ανά πάσα στιγμή, αλλά δεν ανέφερε το πόσο δύσκολο είναι. 

Αντί να υπάρχει μια ενιαία ρύθμιση που επιτρέπει τον έλεγχο στον τρόπο αποθήκευσης αυτών των δεδομένων, πρέπει να διαγράφετε ξεχωριστά κάθε αγορά. (Δείτε τις παραπάνω).

______________________

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).