Phishing: πως σταματάει με μηχανική μάθηση

vs AI: Όταν η Cloud εταιρεία Twilio απέκτησε το SendGrid για 2 δισεκατομμύρια δολάρια πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν, που αποσκοπούσε η .

Φυσικά δεν ήταν μόνο για την αποστολή από την πλατφόρμα της SendGrid. Η Twilio αμέσως μετά την αγορά έγινε και μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες  στην εταιρική μάχη κατά του phishing.

Phishing

Το “ψάρεμα” υπάρχει από τις πρώτες μέρες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και λόγω της αυξανόμενης πολυπλοκότητας, η μέθοδος εξακολουθεί να αποτελεί μια πολύ σημαντική απειλή στα δίκτυα των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, οι phishing κοστίζουν κατά μέσο όρο 1,6 εκατομμύρια δολάρια ανά επίθεση.

Η προσέγγιση της Twilio SendGrid χρησιμοποιεί AI για να σταματήσει τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” πριν φτάνουν στα εισερχόμενα του τελικού χρήστη.

Με την πλατφόρμα της Twilio SendGrid μπορείτε να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για επιβεβαιώσεις αγοράς, οδηγίες επαναφοράς κωδικών ς ή μηνύματα για κάποια επερχόμενη πώληση. Προγραμματιστές και έμποροι χρησιμοποιούν το SendGrid για να κατασκευάζουν, να τμηματοποιούν, να δοκιμάζουν και να παραδίδουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η εταιρεία από την πλευρά της αναφέρει ότι επεξεργάζεται περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα κάθε μήνα και λόγω της κλίμακας αυτής, κατάφερε να εκπαιδεύσει ένα σύστημα μηχανικής μάθησης TensorFlow που ονομάζεται Phisherman. Το σύστημα μπορεί να “συλλάβει” phish πριν φτάσουν στον πελάτη.

Το TensorFlow είναι η βιβλιοθήκη μηχανικής μάθησης και ανοιχτού κώδικα, η οποία έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς για τη δημιουργία μηχανών μάθησης και εφαρμογών deep learning.

Με το Phisherman, η πλατφόρμα Twilio SendGrid χρησιμοποιεί ένα εκπαιδευμένο νευρωνικό δίκτυο για να καθορίσει πότε ένα email μπορεί να θεωρηθεί phish. Το σύστημα χρησιμοποιεί συγκρίσεις για τον εντοπισμό προτύπων σε μεγάλα σύνολα δεδομένων από μια τεράστια ποικιλία αλληλογραφίας, τα οποία στη συνέχεια συγκρίνονται με ένα μοντέλο που έχει σχεδιαστεί για να απομονώνει μηνύματα phish από τα κανονικά ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Χάρη στο  Phisherman, η εταιρεία αναφέρει ότι η πλατφόρμα της προσφέρει ασφάλεια στο 99,7%.

_________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).