Android: τέρμα το λειτουργικό για την Huawei

Η εταιρεία Alphabet Inc μόλις σταμάτησε την συνεργασία της με την Huawei. Αυτό σημαίνει ότι η Κινέζικη εταιρεία δεν θα έχει πια πρόσβαση σε hardware και software που δεν καλύπτονται από άδειες ανοιχτού κώδικα, όπως αναφέρει το Reuters.

Φυσικά μιλάμε για ένα χτύπημα στην Κινέζικη τεχνολογική εταιρεία από την κυβέρνηση των ΗΠΑ που την έβαλε σε άλλη μια μαύρη λίστα σε όλο τον κόσμο.

huawei android

Η Huawei Technologies Co Ltd θα χάσει άμεσα τις ενημερώσεις στο λειτουργικό Android και η επόμενη των της εταιρείας θα χάσει την πρόσβαση σε δημοφιλείς εφαρμογές και υπηρεσίες, όπως το και το Gmail.

Λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες εξακολουθούν να συζητούνται εσωτερικά στην Google, σύμφωνα με την πηγή του Reuters.

Η Huawei θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android που διατίθεται μέσω open source license, και η οποία είναι διαθέσιμη σε οποιονδήποτε επιθυμεί να την χρησιμοποιήσει.

Ωστόσο, η Google θα σταματήσει να παρέχει οποιαδήποτε τεχνική υποστήριξη και συνεργασία για το Android και τις υπηρεσίες Google στην Huawei.

Την Πέμπτη, η κυβέρνηση Trump προσέθεσε επίσημα την Huawei σε μια μαύρη λίστα εμπορικών συναλλαγών, θεσπίζοντας αμέσως περιορισμούς που θα καταστήσουν εξαιρετικά δύσκολο για την τεχνολογική εταιρεία να συνεργαστεί με εταιρείες των ΗΠΑ.

__________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).