ARM: ανέστειλε την συνεργασία της με την Huawei

Η ARM ανέστειλε τις συνεργασίες και την υποστήριξή της στην Huawei, ακολουθώντας την εμπορική εντολή που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά της κινεζικής εταιρείας.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες συμπεριέλαβαν την Huawei σε μια μαύρη λίστα εταιρειών αποκλείοντας την ουσιαστικά από κάθε συνεργασίες με Αμερικάνικες εταιρείες. Λίγο αργότερα, η Google ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλη την υποστήριξη για το Android, με εξαίρεση το Android ανοιχτού κώδικα μέσω του AOSP.

ARM Huawei

Το πρόβλημα μεταξύ της Huawei, των Ηνωμένων Πολιτειών και ορισμένων άλλων χωρών είναι πολύ περίπλοκο. Το βασικό είναι ότι η Κίνα φέρεται  να χρησιμοποιεί τη Huawei για να κατασκοπεύει τις δυτικές χώρες μέσω τηλεφώνων, tablet και της τεχνολογίας 5G.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να απαλλάσσει την Huawei.

Η ARM είναι μια εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο  (ανήκει σε ένα ιαπωνικό όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων) που κατασκευάζει hardware για τα τηλέφωνα που κυκλοφορούν στη σημερινή αγορά.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση του BBC, η ARM αναφέρει ότι τα chip τους περιέχουν “τεχνολογία προέλευσης ΗΠΑ”. Έτσι αυτός φαίνεται να είναι ο λόγος για τον οποίο η ARM αναστέλλει την συνεργασία της με την Huawei.

Αναμένουμε να δούμε την απάντησης της Κίνας. Η Κινέζικη κυβέρνηση θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στις Ηνωμένες Πολιτείες για την άρση της απαγόρευσης, καθώς πολλές αμερικανικές εταιρείες χρησιμοποιούν την Κίνα για να κατασκευάζουν φθηνά προϊόντα.

___________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).