Gmail: εμπιστευτική λειτουργία για όλους από 25 Ιουνίου

Στις 7 Μαρτίου 2019, η ανακοίνωσε την έναρξη της εμπιστευτικής λειτουργίας του Gmail (confidential mode) σε μορφή beta.

Σήμερα η εταιρεία μας ενημέρωσε (σαν του G Suite) ότι από τις 25 Ιουνίου του 2019, αυτή η λειτουργία θα είναι γενικά διαθέσιμη (GA από το generally available) και θα είναι προεπιλεγμένη για όλα τα domains που χρησιμοποιούν το Gmail.

Τι είναι η εμπιστευτική λειτουργία;

Όταν στέλνετε μηνύματα του Gmail σε εμπιστευτική λειτουργία, οι παραλήπτες δεν έχουν τη δυνατότητα να προωθούν, να αντιγράφουν, να εκτυπώνουν ή να μεταφορτώνουν το περιεχόμενό τους ή τα συνημμένα τους. Οι αποστολείς μπορούν επίσης να ορίσουν μια ημερομηνία λήξης για μηνύματα που αποστέλλονται με εμπιστευτική λειτουργία και να ανακαλέσουν την πρόσβαση σε αυτά ανά πάσα στιγμή.

Ουσιαστικά είναι μια λειτουργία που βοηθάει στην προστασία από κάποια μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο email σας.

gmail confidential mode

Από τις 25 Ιουνίου, οι χρήστες του G Suite θα έχουν την επιλογή να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με εμπιστευτική λειτουργία, κι αν απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία από το πάνελ διαχείρισης.

Σαν διαχειριστής, μπορείτε να προσδιορίσετε αν οι χρήστες σας μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εμπιστευτική λειτουργία επιλέγοντας μια από τις παρακάτω επιλογές ρύθμισης:

    Απενεργοποίηση: Αυτή η επιλογή δεν επιτρέπει στους χρήστες του domain σας να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με εμπιστευτική λειτουργία.
    Ενεργοποίηση τώρα (beta): Αυτή η επιλογή θα ενεργοποιήσει την εμπιστευτική λειτουργία, η οποία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε beta. Ωστόσο, το θα παραμείνει ενεργοποιημένο όταν τεθεί σε γενική διαθεσιμότητα (GA) στις 25 Ιουνίου του 2019.
    Ενεργοποίηση όταν η δυνατότητα είναι γενικά διαθέσιμη: Αυτή είναι η προεπιλεγμένη επιλογή και θα ενεργοποιήσει την εμπιστευτική λειτουργία όταν γίνει η δυνατότητα γενικά διαθέσιμη στις 25 Ιουνίου του 2019.

Τι πρέπει να κάνω;

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την κατάλληλη επιλογή στην κονσόλα του διαχειριστή για τον domain σας πριν από τις 25 Ιουνίου του 2019.

Μπορείτε να βρείτε αυτή τη ρύθμιση στην Κονσόλα διαχειριστή, από την διαδρομή Εφαρμογές> G Suite> Ρυθμίσεις για Gmail> Ρυθμίσεις χρήστη.

Εάν δεν ενεργήσετε την λειτουργία πριν από τις 25 Ιουνίου, το domain σας θα διαθέσει αυτόματα την εμπιστευτική λειτουργία για τους χρήστες σας, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με εμπιστευτική λειτουργία.

Πώς λειτουργεί η εμπιστευτική λειτουργία του Gmail με το Vault και το eDiscovery;

Όταν ένας χρήστης στέλνει ένα εμπιστευτικό μήνυμα, το Gmail αντικαθιστά το σώμα του μηνύματος (message body) και τα συνημμένα με έναν σύνδεσμο. Μετά αποστέλλει μόνο το θέμα και το σώμα που περιέχει το σύνδεσμο μέσω SMTP.

Αυτό σημαίνει ότι εάν οι χρήστες σας στέλνουν ή λαμβάνουν μηνύματα σε εμπιστευτική λειτουργία του Gmail, το Vault θα λαμβάνει, θα διατηρεί, θα αναζητά και θα εξάγει μηνύματα σε εμπιστευτική λειτουργία.

Το σώμα των ληφθέντων μηνυμάτων θα είναι προσβάσιμο στο Vault μόνο εάν ο αποστολέας του μηνύματος προέρχεται από την εταιρεία σας (το domain σας). Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον τρόπο λειτουργίας του Vault στα μηνύματα εμπιστευτικής λειτουργίας από εδώ.

_______________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).