Donald Trump απαγόρευση στην End-to-End κρυπτογράφηση

Μετά την απαγόρευση και την τελευταία άρση του αποκλεισμού της Huawei, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump σχεδιάζει να προχωρήσει στην απαγόρευση της end-to-end κρυπτογράφησης.

Σύμφωνα με το Politico, ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου συναντήθηκαν αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν τα πρώτα βήματα που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση Trump.

Donald Trump

Η Politico αναφέρει, επικαλούμενη τρία άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ότι δύο αξιωματούχοι από βασικές συζήτησαν για ένα πιθανό αποκλεισμό της end-to-end κρυπτογράφησης.

Φυσικά εδώ και καιρό ακούμε ότι η end-to-end κρυπτογράφηση δεν είναι και τόσο συμπαθής στον Λευκό Οίκο, και ιδιαίτερα στις μυστικές υπηρεσίες. Τα σενάρια και οι “λύσεις” που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς  αναφέρουν ένα κρυπτογράφησης που θα δίνει πρόσβαση σε ορισμένους εκλεκτούς, αλλά υπήρξαν πάρα πολλές από ιδιώτες IT, και μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.

Διαμαρτυρίες όμως “ακούγονται” και εσωτερικά της κυβέρνησης Donald Trump, αφού το Department of Homeland Security (DHS) για παράδειγμα, προσπαθεί να διαχωρίσει την θέση του, αναγνωρίζοντας τις συνέπειες στην ασφάλεια που θα μπορούσε να προκαλέσει μια απαγόρευση της end-to-end κρυπτογράφησης.

Από την άλλη, η δημιουργία ενός νομοσχεδίου κατά της κρυπτογράφησης περιγράφεται σαν ένα πολύ αποφασιστικό βήμα στις προσπάθειες των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, γιατί με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε συσκευές και δεδομένα που ανήκουν σε εγκληματίες και τρομοκράτες.

Η κρυπτογράφηση, την οποία χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των Αμερικανικών εταιρειών στα προϊόντα τους, (βλέπε Apple και Google), εμποδίζει τις αρχές στο να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των υπόπτων. Οι εταιρείες τεχνολογίας χρησιμοποιούν πια (μετά τις αποκαλύψεις του Snowden) την end-to-end κρυπτογράφηση σαν βασικό προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Πολλές από αυτές τις εταιρείες έχουν προειδοποιήσει ότι οποιοσδήποτε κανονισμός εναντίον της κρυπτογράφησης θα μπορούσε να επηρεάσει ακόμη και την εθνική ασφάλεια.

Η Apple, ειδικότερα, αρνήθηκε να ξεκλειδώσει ένα iPhone που χρησιμοποίησε ο τρομοκράτης του San Bernardino, εξηγώντας ότι το σπάσιμο της συσκευής θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων των πελατών της εταιρείας.

Το FBI τελικά κατάφερε να ξεκλειδώσει τη συσκευή χρησιμοποιώντας λογισμικό που αναπτύχθηκε από κάποιον τρίτο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).