Το Facebook θα καταβάλει 5 δις δολάρια για το σκάνδαλο Cambridge Analytica

Η συμμετοχή του Facebook στο σκάνδαλο Cambridge Analytica, που οδήγησε στην ακούσια χρήστη με την εταιρεία αναλυτών, του έφερε 5 δις δολάρια.

 

Εκτός από τα προφανή ζητήματα εμπιστοσύνης που προέρχονται από ένα τέτοιο περιστατικό, μετά από μήνες έρευνας, έχουν εκδοθεί πρόστιμα από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και της Ιταλίας.

Τώρα, σύμφωνα με έκθεση της Wall Street Journal, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών (United Federal Trade Commission ή αλλιώς FTC) έχει επιβάλει πρόστιμο ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο το κοινωνικό δίκτυο θα πρέπει να πληρώσει ως αποτέλεσμα του σκανδάλου.

Η έρευνα που οδήγησε σε αυτό το πρόστιμο επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι το Facebook είχε δεσμευτεί to 2012 στη FTC, να κάνει καλύτερη για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών και το σκάνδαλο Cambridge Analytica ήταν παραβίαση αυτής της δέσμευσης.

Το πρόστιμο διακανονισμού εγκρίθηκε από τους Ρεπουμπλικανούς Επιτρόπους, ενώ οι Δημοκρατικοί Επίτροποι ψήφισαν κατά του διακανονισμού, υπερασπιζόμενοι ότι έπρεπε να επιβληθεί μία αυστηρότερη τιμωρία.

Αν και ορισμένοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι το πρόστιμο δεν είναι αρκετό, θα είναι, μέχρι στιγμής, το υψηλότερο πρόστιμο που εκδόθηκε ποτέ ως αποτέλεσμα παραβίασης μιας εντολής της FTC. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν πρόστιμο 22,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην Google.

Σύμφωνα με την , η υπόθεση έχει πλέον μεταφερθεί στο αστικό τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου θα αναθεωρηθεί πριν οριστικοποιηθεί. Ούτε η FTC ούτε το Facebook σχολίασαν την έκθεση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).