Harmony OS: η Huawei παρουσίασε το λειτουργικό της

Η Huawei παρουσίασε τελικά το Harmony OS, το λειτουργικό σύστημα αντικατάστασης του Android που φαίνεται να χρειάζεται η εταιρεία, ειδικά αν συνεχιστεί ο εμπορικό-οικονομικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

Φυσικά κάθε εταιρεία που κατασκευάζει τηλέφωνα ονειρεύεται την μέρα που δεν θα χρειάζεται να καταβάλει δικαιώματα στην Google για τη χρήση του Android OS.

Αυτό βέβαια μπορεί να γίνει μόνο με ένα δικό τους λειτουργικό σύστημα.

Harmony OS

Το Android όμως έχει επιβιώσει του ανταγωνισμού όλα αυτά τα χρόνια, και με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στην αγορά.

Και η Microsoft αλλά και η Samsung, προσπάθησαν να χτυπήσουν το μονοπώλιο της Google, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ένα αντάξιο αντίπαλο, παρά το γεγονός ότι διέθεταν τους πόρους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες άσκησαν μεγάλη πίεση στην Huawei, απαγορεύοντας στις αμερικανικές εταιρείες να συνεργαστούν με την Κινέζικη εταιρία. Φυσικά ένα από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν και η χρήση του Android.

Από τότε λοιπόν υπήρχαν φήμες που ήθελαν την Huawei να αναπτύσσει ένα νέο λειτουργικό σύστημα. Τελικά η εταιρεία το αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης προγραμματιστών της Huawei, σύμφωνα με την XDA .

Το λειτουργικό σύστημα λειτουργούσε για μερικά χρόνια, αλλά οι πρόσφατες εξελίξεις ανάγκασαν την εταιρεία να επιταχύνει την παραγωγή. Το Harmony OS θα διατίθεται στην τηλεόραση Honor Vision, αλλά αυτό είναι πολύ πιθανό να αλλάξει αργότερα.

Από που αποκάλυψε μέχρι στιγμής η Huawei, είναι ότι το νέο λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιεί ένα micro-kernel, ακριβώς όπως και το Android. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι ο kernel περιέχει μόνο με τα απαιτούμενα προγράμματα οδήγησης (drivers) και εξαρτήματα για να είναι λειτουργικός και για να μπορεί να το αναπτυχθεί αργότερα για περισσότερες .

Η κινεζική εταιρεία λέει επίσης ότι το Harmony OS είναι ταχύτερο από το Android επειδή οι συνδέσεις μεταξύ του hardware (φωτογραφική , αισθητήρες κλπ.) και τα άλλα μέρη του λειτουργικού συστήματος γίνονται μέσω ενός μόνο layer.

Όμως προς το παρόν, πρόκειται μόνο για ισχυρισμούς και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να κυκλοφορήσει μια πραγματική συσκευή για να κάνουμε τις συγκρίσεις.

Επιπλέον, η Huawei υποσχέθηκε να παρέχει στους προγραμματιστές το εργαλείο ARK Compiler για να χρησιμοποιηθεί για την μετατροπή του κώδικα από άλλες γλώσσες προγραμματισμού. Θεωρητικά, θα πρέπει να είναι εύκολο να δημιουργηθούν απευθείας εφαρμογές για το λειτουργικό σύστημα Harmony OS.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι το Harmony OS θα γίνει open-source, κάποια στιγμή στο μέλλον.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).