Kali Linux στο PC του παιδιού σας; Προσοχή hacker!

Μια αφίσα που δημιουργήθηκε από την περιφερειακή μονάδα οργανωμένου εγκλήματος του West Midlands (WMROCU) και φέρει το λογότυπο της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου (NCA) προειδοποιεί ότι τα που χρησιμοποιούν λογισμικό όπως Tor Browser, Kali Linux, Discover και Metasploit θα μπορούσαν να είναι η επόμενη γενιά hacker.

kali linux

Η προ δημοσιεύθηκε ηλεκτρονικά από το χρήστη Twitter G_IW και προκάλεσε πάρα πολλές αντιδράσεις στο . Πολλοί ήταν αυτοί που επέκριναν τις βρετανικές αρχές γιατί η συγκεκριμένη αφίσα αγγίζει τα όρια της παραπληροφόρησης.

“Αν δείτε κάποιο από αυτά (λογισμικά) στον τους ή έχετε ένα παιδί που νομίζετε ότι κάνει hacking, ενημερώστε μας ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε και να εμπλακούμε για την θετική έκβαση της εκτροπής”, αναφέρει η προειδοποίηση.

Το λογισμικό που αναφέρουν οι αρχές ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κακούς σκοπούς συμπεριλαμβάνει τον TOR Browser, τις εικονικές μηχανές, το Linux, το WiFi Pineapple, το Discord και το Metasploit.

Η ομάδα ανάπτυξης του Kali Linux, μια διανομή Linux που υποτίθεται ότι ται κυρίως για δοκιμές διείσδυσης, χαιρέτισε την ιδέα της αφίσας:

“Πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι κάτι ωραίο που δίνουν στα παιδιά ένα χάρτη πορείας για τι πρέπει να έχουν για να ξεκινήσουν. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε ένα παιδί να κάνει κάτι είναι να του πείτε ότι δεν μπορεί ή δεν πρέπει να το κάνει”

Αλλά από την άλλη πλευρά, η NCA αναφέρει ότι δεν έχει καμία σχέση με την προειδοποίηση, παρά το ότι το λογότυπό της εμφανίζεται στην αφίσα.

“Η NCA δεν συμμετείχε στην παραγωγή ή την κυκλοφορία αυτής της αφίσας. Υπάρχουν πολλά εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούν τα παιδιά, μερικά από τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για νόμιμους όσο και για παράνομους σκοπούς, οπότε είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζουν οι και τα παιδιά πώς μπορούν αυτά τα εργαλεία να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια”, ανέφερε η υπηρεσία στο Twitter.

Η αστυνομία του West Midlands αναφέρει ότι όλη η ιδέα ήταν να παρουσιάσουν μερικά από τα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για νόμιμους ή για κακόβουλους σκοπούς, περισσότερο για την ευαισθητοποίηση των μεγάλων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).