COVID 19: έξυπνα γυαλιά με AI εντοπίζουν κρούσματα

COVID 19: Τα έξυπνα γυαλιά μπορούν να πάρουν τη θερμοκρασία σας από 1 μέτρο μακριά, και έτσι εντοπίζουν άτομα που έχουν πυρετό, ένα από τα κύρια συμπτώματα του κορωναϊού.

Οι αρχές ασφαλείας στην Κίνα φορούν έξυπνα γυαλιά που λειτουργούν με AI για να μπορούν να εντοπίζουν άτομα με πυρετό.

COVID 19

Τα γυαλιά χρησιμοποιούν μια κάμερα θερμικής απεικόνισης για τη της θερμοκρασίας κάποιου που βρίσκεται σε απόσταση έως και 1 μέτρο.

Τα γυαλιά κατασκευάστηκαν από την AI startup Rokid, η οποία ισχυρίζεται ότι κάθε σετ μπορεί να ελέγξει τη θερμοκρασία αρκετών εκατοντάδων ανθρώπων σε μόλις λεπτά, σύμφωνα με μια δημοσίευση της South China Morning Post.

Όταν οι συσκευές εντοπίσουν κάποιον με πυρετό, στέλνουν μια αυτόματη ειδοποίηση στο προσωπικό ασφαλείας και δημιουργούν ένα ψηφιακό αρχείο.
Οι προδιαγραφές έχουν δημιουργηθεί από τους φρουρούς ασφαλείας στο Hongyuan Park, μέρος ενός υγροτόπου στην ανατολική Hangzhou. Το πάρκο είναι δημόσιο και είναι ένα από τα πρώτα που άνοιξαν ξανά, καθώς οι μολύνσεις από τον ιό άρχισαν να μειώνονται.

Η Rokit αναφέρει ότι από τον Ιανουάριο έχουν διατεθεί πολλά μοντέλα έξυπνων γυαλιών στο γραφείο δημόσιας ασφάλειας και στην της Hangzhou. Σύμφωνα με την εταιρεία έχουν διατεθεί επίσης και στις αρχές των κοντινών πόλεων Huzhou και Quzhou.

Snowden: προσοχή στα μέτρα για τον κορωναϊό

Αρκετές είναι οι εταιρείες βέβαια που προσπαθούν με συστήματα θερμικής απεικόνισης να εντοπίσουν τον COVID-19. Το προϊόν πουλάει καθώς οι ενδιαφερόμενοι είναι πάρα πολλοί: νοσοκομεία, αεροδρόμια ακόμη και οι οίκοι ανοχής χρησιμοποιούν τις συσκευές για να ελέγξουν τους πελάτες τους, το προσωπικό και τους ασθενείς τους.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η τεχνολογία είναι πάντα αποτελεσματική.

Οι συσκευές μετρούν τη θερμοκρασία του δέρματος, η οποία δεν είναι πάντα η ίδια με τη θερμοκρασία του σώματος. Μπορούν επίσης να κάνουν πάρα πολλά (pdf). Το πιο σημαντικό φυσικά, είναι ότι δεν μπορούν να ανιχνεύσουν μολυσμένα άτομα που δεν έχουν ακόμη συμπτώματα.

Το περιοδικό Science αναφέρει ότι οκτώ επιβάτες που πέταξαν πρόσφατα από την Ιταλία προς τη Σαγκάη βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 και δεν εντοπίστηκαν από τους ελέγχους του αεροδρομίου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).