Linux Mint Ulyana θα ονομάζεται η νέα έκδοση

Η επόμενη μεγάλη της διανομής Linux Mint θα αποκαλείται επίσημα Ulyana, σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης. Όμως η μεγαλύτερη αλλαγή θα είναι η αποκλειστική ανάπτυξη μόνο της αρχιτεκτονικής των 64-bit, καθώς από αυτή την έκδοση και μετά, το Linux Mint σταματάει να υποστηρίζει τα 32-bit.

Το νέο Linux Mint 20 θα βασίζεται στο Ubuntu 20.04, και η ομάδα ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, , MATE και Xfce.

Linux Mint

Σημαντικά νέα υπάρχουν και για όσους τρέχουν την έκδοση LMDE καθώς φτάνει επισήμως στο τέλος υποστήριξης τον Ιούλιο του 2020, πράγμα που σημαίνει ότι μετά από αυτή την ημερομηνία, οι που δεν έχουν αναβαθμιστεί στην έκδοση 4 δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις. Φυσικά, αυτά τα συστήματα θα συνεχίσουν να τρέχουν κανονικά, αλλά η έλλειψη ενημερώσεων και διορθώσεων bug θα τα κάνουν πιο επιρρεπή σε ζητήματα ασφαλείας.

“Η LMDE 3 θα φτάσει την EOL (End-of-Life) την 1η Ιουλίου 2020. Τα αποθετήρια θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά η έκδοση δεν θα λαμβάνει πλέον διορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις ασφαλείας από το Linux Mint”, ανέφερε η ομάδα ανάπτυξης.

Η ομάδα αποκάλυψε επίσης μερικές από τις αλλαγές που θα έρθουν στο νέο Linux Μint: Βελτιώσεις στα applets του XappStatusIcon. Με τη νέα έκδοση, θα προστεθεί υποστήριξη για τα StatusNotifier, libAppIndicator και libAyatana χάρη στις αλλαγές που θα γίνουν στο Electron.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).