Adobe αφαιρέστε τον Flash Player

Η Adobe ζητάει από τους χρήστες να απεγκαταστήσουν το Flash Player από τα συστήματά τους μέχρι το τέλος του έτους, καθώς το λογισμικό έχει προγραμματιστεί να σταματήσει να υποστηρίζεται (End-Of- ή EOL), στις 31 Δεκεμβρίου του 2020.

Η ανακοίνωση προστέθηκε σε μια νέα υποστήριξης του Flash Player EOL που δημοσίευσε η Adobe νωρίτερα αυτόν τον μήνα, έξι μήνες πριν από το EOL.

Η Adobe αναφέρει ότι μόλις φτάσει το Flash στην ημερομηνία EOL, η εταιρεία δεν σκοπεύει απλώς να σταματήσει να παρέχει ενημερώσεις, αλλά σκοπεύει επίσης να αφαιρέσει και όλους τους συνδέσμους λήψης του Flash Player από την ιστοσελίδα της.

Αυτό θα αποτρέψει τους χρήστες να εγκαταστήσουν ξανά το λογισμικό και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μια έκδοση που δεν υποστηρίζεται.

Επιπλέον, η Adobe ανέφερε ότι “το περιεχόμενο που χρησιμοποιεί Flash θα αποκλειστεί από τον Adobe Flash Player μετά το EOL”, υποδηλώνοντας ότι η εταιρεία έχει προσθέσει ή σχεδιάζει να προσθέσει ένα “time bomb” στον κώδικα του Flash Player για να αποτρέψει την χρήση του από το επόμενο έτος.

Ο λόγος για αυτές τις κινήσεις είναι επειδή το Flash Player ήταν πάντα (και είναι) ο καλύτερος στόχος για τους και τους προγραμματιστές κακόβουλου λογισμικού. Μόλις το Flash Player φτάσει στο EOL στο τέλος του έτους, η Adobe δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει νέες , αφήνοντας τους χρήστες του Flash εκτεθειμένους σε νέες ευπάθειες και επιθέσεις.

Η Adobe ανακοίνωσε το EOL του Flash τον Ιούλιο του 2017 μαζί με όλους τους μεγάλους κατασκευαστές προγραμμάτων ς, την Apple, την Google, τη Microsoft και τη Mozilla, αλλά και το Facebook, το οποίο, τότε, χρησιμοποιούσε σε μεγάλο βαθμό το Flash για την των διαδικτυακών παιχνιδιών του.

Από την ανακοίνωση του EOL και μετά το Facebook ζήτησε από τους κατασκευαστές παιχνιδιών να αλλάξουν τεχνολογία προτρέποντάς τους να δοκιμάσουν HTML5 και JavaScript. Οι εταιρείες προγραμμάτων απενεργοποίησαν το Flash στα αντίστοιχα προγράμματά τους.

Οι κατασκευαστές προγραμμάτων περιήγησης έχουν προγραμματίσει να αφαιρέσουν όλο τον κώδικα που υποστηρίζει το Flash από τους τους λίγο πριν ή μετά το EOL, στα τέλη του 2020, και στις αρχές του 2021.

Επί του παρόντος, σύμφωνα με την ερευνητική ιστοσελίδα τεχνολογίας Ιστού W3Techs, μόνο το 2,6% των σημερινών ιστότοπων χρησιμοποιούν το Flash, ένας αριθμός που έχει πέσει πάρα πολύ από το 2011 που ήταν στο 28,5%.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).