iGuRu
Now Reading
Windows 10X για να προχωρήσει η ανάπτυξη σταματάνε τα Windows 10
iGuRu

Windows 10X για να προχωρήσει η ανάπτυξη σταματάνε τα Windows 10

Προκειμένου να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη των Windows 10X, η Microsoft μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό διάθεσης των ενημερώσεων νέων λειτουργιών των Windows 10 το επόμενο έτος.

Η Microsoft δεν ανακοίνωσε κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα των Windows 10X, αλλά η Mary Jo Foley του ZDNet κατάφερε να μιλήσει με στελέχη της Microsoft που της αποκάλυψαν μια πιθανή αλλαγή του σχεδίου της εταιρείας.Windows 10 Version 2004 Desktop - Windows 10X για να προχωρήσει η ανάπτυξη σταματάνε τα Windows 10

Η Microsoft φέρεται να επικεντρώνει εκ νέου τις προσπάθειές της στο λειτουργικό σύστημα Windows 10 αλλά σε μια παράλληλη πορεία με το επερχόμενο Windows 10X.

Τα Windows 10X αναμένεται να έχουν εκπληκτικά γρήγορες ενημέρωσης στις κλασικές συσκευές Desktop και προστασία ασφαλείας container για τις εφαρμογές Win32 των Windows 10.

Σύμφωνα με την Foley, το τελευταίο σχέδιο της Microsoft απαιτεί από το λειτουργικό 10X να κάνει ντεμπούτο του σε συσκευές μιας οθόνης που έχουν σχεδιαστεί κυρίως για επιχειρήσεις την άνοιξη του 2021. Και την άνοιξη του 2022, η Microsoft στοχεύει να αναπτύξει 10X για επιπλέον συσκευές μίας και διπλής οθόνης.

Επιπλέον, η αρχική έκδοση των Windows 10X που ακολουθεί τον νέο σχέδιο δεν θα συμπεριλαμβάνει την προαναφερθείσα υποστήριξη των εφαρμογών Win32 σε container. Αντί για αυτό, το λειτουργικό σύστημα θα περιορίζεται σε εφαρμογές UWP/Store και Web apps. Η Microsoft δεν έχει παραιτηθεί από την ανάπτυξη εφαρμογών Win32 σε container για το 10X, αλλά έχουν αναβληθεί έως το 2022.

Λόγω της αλλαγής των σχεδίων, μπορεί να δούμε το το παρακάτω πρόγραμμα κυκλοφορίας

 • Τα Windows 10 20H2, μια μικρή ενημέρωση, θα έρθουν το φθινόπωρο του 2020.
 • Την άνοιξη του 2021, αντί να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση δυνατοτήτων των Windows 10 21H1, η Microsoft θα διαθέσει την πρώτη της έκδοση του λειτουργικού συστήματος 10X.
 • Το φθινόπωρο του 2021, η Microsoft θα κυκλοφορήσει μια ενημέρωση δυνατοτήτων για τα τακτικά Windows 10 SKU. Αυτή θα είναι η ενημέρωση 21H2 αν η Microsoft συνεχίσει να χρησιμοποιεί  το τρέχον σχήμα ονομάτων της.
 • Την άνοιξη του 2022, η Microsoft θα κυκλοφορήσει μια ενημερωμένη έκδοση των Windows 10X η οποία θα λειτουργεί τόσο σε συσκευές μιας οθόνης όσο και σε συσκευές διπλής οθόνης

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα και προέρχονται από πηγές εντός της εταιρείας με τις οποίες η Mary Jo Foley παραμένει σε επαφή. Η Microsoft μπορεί να αρνηθεί ή να αλλάξει οτιδήποτε από τα παραπάνω.

Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News

3 Σχόλια
 • Καλησπέρα. Γνωρίζουμε αν αυτή η πλατφόρμα θα είναι συνέχεια (ως ενημέρωση) των υφιστάμενων windows 10 ή αν θα αποτελεί νέο, άλλο προϊόν ;
  Διότι, αν αποτελεί συνέχεια των 10, τότε όλα καλά.

  Αν όμως αποτελέσει νέο προϊόν όπου θα πωλείται στην πελατειακή βάση με νέα δεδομένα κοστολόγησης και απαιτήσεων από hardware, τότε το θέμα πάει αλλού, μιας και, τα 10άρια έχουν 2ετή (αν θυμάμαι καλά) διάρκεια ζωής και υποστήριξης ανά έκδοση.

  Τέλος, αν ισχύσει η δεύτερη περίπτωση που αναφέρω, αντιλαμβανόμαστε όλοι τους λόγους που, πλέον, αγοράζει κάποιος τσιπς από το περίπτερο και μαζί παίρνει ως δώρο ένα κλειδί 10αριών …

  Αν ξέρει κάποιος φίλος κάτι για το ποια πολιτική πρόκειται να ακολουθηθεί, ας μας πει.

  • Τα Windows 10 μάλλον θα παραμείνουν δωρεάν στις εκδόσεις Home και Pro, η Microsoft θέλει testers για να δίνει απροβλημάτιστα Windows στις εταιρείες που πληρώνουν. To Windows 10x είναι κάτι άλλο για συσκευές με διπλές οθόνες (υποτίθεται).

   Βέβαια μην το δέσεις κόμπο, Microsoft είναι αυτή. Να θυμίσω ότι ο στόχος των Windows 10 ήταν να γίνει μια πλατφόρμα για όλες τις συσκευές, οπότε μπορούμε να θεωρήσουμε το Windows 10x σαν ένα πείραμα που δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί.

 • Και κάποτε η μάνα Microsoft έλεγε ότι τα Windows 10 θα ήταν τα τελευταία Windows
  Αυτό εννοούσε ???
  Ότι, ό,τι νέο μας βάζει να αγοράζουμε θα ονομάζεται Windows10 και ας είναι κάτι διαφορετικό ???

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

iGuRu.gr © 2012 - 2021 Keep it Simple Stupid Custom Theme

Scroll To Top