Silk Road μετακινεί 1 δις δολάρια σε Bitcoin

Το Silk Road, ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς αγορές στο darknet για ναρκωτικά και άλλα, και έκλεισε οριστικά από το FBI το 2013. Η επιχείρηση οδήγησε στη σύλληψη των ιδιοκτητών και στο κλείσιμο των ιστότοπων. Επίσης κατασχέθηκαν Bitcoin αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα επόμενα χρόνια, η κυβέρνηση των δημοπράτησε αυτά τα ψηφιακά νομίσματα στον ιστότοπο Marshals Service των ΗΠΑ. Χρόνια αργότερα, το 2020, φαίνεται ότι το φάντασμα του Silk Road παραμένει.

Σύμφωνα με το blockchain tracker Elliptic, περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε Bitcoin που πιθανότατα προήλθαν από το Silk Road φαίνεται να αλλάζουν (Bloomberg).

Συγκεκριμένα, περίπου 69.369 Bitcoin μετακινήθηκαν από ένα πορτοφόλι (wallet) που μπορεί να συνδεθεί με το Silk Road. Και αυτό το πορτοφόλι σχετίζεται με έναν λογαριασμό που είναι η τέταρτη πλουσιότερη διεύθυνση Bitcoin στον κόσμο, σύμφωνα με το BitInfoCharts.

Δεν είναι σαφές αν τα 69 χιλιάδες Bitcoins μεταφέρονται από υπηρεσίες επιβολής του νόμου, από τον ιδιοκτήτη της Silk Road ή από από κάποιον dealer. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Tom Robinson, συνιδρυτή της Elliptic, ο λόγος μπορεί να είναι προληπτικά μέτρα ασφαλείας.

Ο Robinson ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι “Ένα αντίγραφο του κρυπτογραφημένου υ του wallet κυκλοφορεί σύμφωνα με πληροφορίες – αν κάποιος σπάσει τον κωδικό ς θα μπορούσε να αρπάξει τα Bitcoins. Ο ιδιοκτήτης του πορτοφολιού ίσως μετέφερε τα BTC σε ένα νέο πορτοφόλι για να το αποτρέψει.”

Ο Robinson υπέθεσε ότι αυτά μπορεί να ανήκουν στον Ross Ulbricht, έναν από τους συνιδρυτές του Silk Road, ο οποίος εκτίει ισόβια στη φυλακή. Ωστόσο, από ρεαλιστική άποψη θα ήταν απίθανο ο Ulbricht να είχε κάνει αυτή τη μετακίνηση από τη φυλακή.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).