7 τρόποι για να αποκτήσετε μια άδεια Microsoft Office δωρεάν

Και όμως υπάρχουν δωρεάν άδειες του Microsoft Office. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν το Microsoft Office.

 

Το Microsoft Office παραμένει το χρυσό πρότυπο των εφαρμογών γραφείου, αλλά μια άδεια Microsoft Office η εταιρεία την κοστολογεί σχεδόν μία περιουσία. Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το Microsoft Office 2019 Home & Business εξακολουθεί να απαιτεί 149 € για μία άδεια χρήσης υπολογιστή.

Εάν αυτό κάνει το πορτοφόλι σας να αναστενάζει, δείτε τις παρακάτω μεθόδους για να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Office δωρεάν.

1. Χρησιμοποιήστε το Microsoft Office Online


Η ίδια η Microsoft προσφέρει μια σημαντική συλλογή δωρεάν βοηθητικών προγραμμάτων του Microsoft Office. Το Office στο διαδίκτυο (αυτό είναι το επίσημο όνομά του, αλλά πολλοί εξακολουθούν να το αναφέρουν ως Office Online) είναι ουσιαστικά μια έκδοση της τελευταίας σουίτας του Microsoft Office που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης.

Περιλαμβάνει επί του παρόντος:

  • Word
  • Excel
  • PowerPoint
  • OneNote
  • Sway
  • Mail
  • People
  • Calendar
  • OneDrive

Υπάρχει όμως μια παγίδα. Οι διαδικτυακές εκδόσεις των εφαρμογών του Microsoft Office παρέχουν μόνο περιορισμένη εμπειρία στο Microsoft Office.

Το Word Online, για παράδειγμα, δεν περιλαμβάνει πλαίσια κειμένου, WordArt, εξισώσεις, γραφήματα και άλλα. Μπορείτε άνετα να γράψετε ένα απλό έγγραφο, αλλά δεν θα μπορείτε να συντάξετε μια αναφορά για την εταιρεία σας. Ομοίως, μπορείτε να ανοίξετε και να προβάλετε ένα υπολογιστικό φύλλο Excel, αλλά οι προσαρμοσμένες μακροεντολές σας δεν θα φορτωθούν.

Αν και το Office Online δεν διαθέτει κάποιες λειτουργικότητες, είναι μια ευέλικτη δωρεάν εναλλακτική λύση για μια πλήρως πληρωμένη άδεια Microsoft Office. Οι δωρεάν εκδόσεις του Office θα ανοίξουν με χαρά τα αρχεία σας, θα επιτρέψουν την επεξεργασία και, το σημαντικότερο, θα διατηρήσουν τη μορφοποίηση του εγγράφου σας στη θέση του ανά πάσα στιγμή.

Το Office Online απαιτεί εγγραφή.

2. Microsoft Office Mobile Apps


Το Microsoft Office διατίθεται δωρεάν σε Android και iOS. Η εφαρμογή Office για κινητές περιλαμβάνει μειωμένες αλλά λειτουργικές εκδόσεις των Microsoft Word, Excel και PowerPoint. Πόσο λειτουργική θα βρείτε την εφαρμογή Office για κινητές συσκευές εξαρτάται από το μέγεθος της ς που χρησιμοποιείτε.

Για παράδειγμα, η επεξεργασία ενός εγγράφου Word στο Samsung Galaxy S8 μας φαίνεται λογική, αλλά η απόπειρα πλοήγησης σε ένα υπολογιστικό φύλλο Excel είναι απογοητευτική. Αντίθετα, η επεξεργασία ενός εγγράφου Word ή Excel σε μια μεγαλύτερη οθόνη μεγέθους είναι πραγματικά απολαυστική.

Η Microsoft άλλαξε αρκετές φορές τη στρατηγική της στις εφαρμογές του Office για κινητά, παίζοντας μεταξύ αυτόνομων και ενοποιημένων εφαρμογών του Office.

Οι χρήστες Android και iOS μπορούν προς το παρόν να χρησιμοποιούν μια ενοποιημένη εφαρμογή Office που περιλαμβάνει Word, Excel και PowerPoint. Η εφαρμογή Office περιλαμβάνει επίσης το Office Lens (το εργαλείο σάρωσης εγγράφων), ένα εργαλείο μετατροπής PDF, άμεση κοινή χρήση αρχείων μεταξύ κοντινών συσκευών και εξαγωγή εικόνας και δεδομένων από αρχεία και υπολογιστικά φύλλα.

Ωστόσο, οι αυτόνομες εκδόσεις των εφαρμογών εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες στο Google Play και στο App Store, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να διαλέξετε τις εφαρμογές που θέλετε. Οι αυτόνομες εφαρμογές του Office περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το OneDrive, το Outlook, το OneNote και το SharePoint.

Λήψη: Microsoft Office για Android | iOS

Αν πάλι θέλετε μόνο τις δωρεάν αυτόνομες εφαρμογές του Microsoft Office, δείτε τους παρακάτω συνδέσμους για συσκευές Android:
Word, Excel, PowerPoint, OneDrive, Outlook, OneNote, SharePoint.

Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε τη σελίδα του Microsoft Corporation App Store εδώ, η οποία περιλαμβάνει συνδέσμους προς τις διάφορες δωρεάν εφαρμογές του Microsoft Office για iPhone και iPad.

3. Εγγραφείτε για τη δωρεάν δοκιμή του Microsoft 365


Το Office 2019 παρουσίασε πολλές αλλαγές σε ολόκληρη τη σουίτα . Εάν δεν έχετε ήδη εγγραφεί στο Office 2019, μπορείτε να το δοκιμάσετε πριν το αγοράσετε. Ως εκ τούτου, μπορείτε να λάβετε μια δωρεάν δοκιμή Microsoft 365 για ένα μήνα.

Η δοκιμή θα σας δώσει πρόσβαση στην πλήρη σουίτα του Microsoft Office 2019. Επίσης, θα λάβετε χώρο αποθήκευσης 1TB στο cloud OneDrive και 60 λεπτά πίστωση στο Skype ανά μήνα. Φυσικά, υπάρχει ένα “θεματάκι”. Πρέπει να παρέχετε έναν έγκυρο πιστωτικό λογαριασμό, (πιστωτική κάρτα ή χρεωστική κάρτα ή PayPal) κατά τη διαδικασία εγγραφής. Η Microsoft θα χρεώσει αυτόματα τον λογαριασμό σας μόλις λήξει η δοκιμαστική περίοδος.

Αυτό σημαίνει ότι αν σκεφτήκατε απλά να ξαναγραφτείτε με άλλο email στο τέλος της δοκιμαστικής περιόδου για να αποκτήσετε άλλον ένα μήνα δωρεάν παροχής, μάλλον το κόλπο δεν θα δουλέψει.

4. Τι γίνεται με τη δοκιμή του Office 365 ProPlus;
Μόλις τελειώσει η δοκιμαστική περίοδος των 30 ημερών του Microsoft Office 365, θα το αγοράσετε ή θα είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό. Εναλλακτικά, γιατί να μην κάνετε μία ακόμη δοκιμή; Αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας τη δοκιμή Microsoft Office 365 ProPlus. η αλλιώς Microsoft 365 Apps for enterprise, όπως τιτλοφορείτε πλέον.

Παίρνετε άλλες 30 ημέρες για να δοκιμάσετε το Microsoft Office 2019 και να αποκτήσετε πρόσβαση στο ίδιο εύρος προγραμμάτων Microsoft Office όπως και πριν.

5. Αγορά υπολογιστή με πακέτο Microsoft Office


Το Microsoft Office σπάνια συνοδεύεται από έναν νέο επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή. Συνοδεύεται μαζί μόνο αν πρόκειται για μια συγκεκριμένη εισαγωγική συμφωνία, αλλιώς αγοράζετε το Microsoft Office ως πρόσθετο. Και αν χτίζετε τον δικό σας υπολογιστή, σίγουρα δεν συμπεριλαμβάνεται.

Αυτοί οι τύποι συμφωνιών δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, απλά πρέπει να έχετε το νου σας όταν ψάχνετε για μηχάνημα. Τέτοιες συμφωνίες μειώνουν κατά πολύ το κόστος του Office γιατί υπάρχει ειδική τιμολόγηση και η συνήθης πρακτική είναι να συνοδεύονται τα μηχανήματα με μία ετήσια συνδρομή του Microsoft Office 365.

Αν σας φαίνεται περίεργο ρίξτε μια ματιά σε μηχανήματα όπως τα 100s Blue, HP 15-da0032nv, Asus E410MA και ένα σωρό άλλα.

6. Κατεβάστε το από Microsoft Store

Η Microsoft προσφέρει μέσα από το Microsoft Store το πρόγραμμα Word Mobile (πρώην Word Viewer). Με αυτό μπορείτε να αναθεωρήσετε, επεξεργαστείτε και δημιουργήσετε έγγραφα σε τηλέφωνα και tablet .

Θεωρείται ως η καλύτερη εφαρμογή για μηχανήματα με οθόνες 10,1 ίντσες ή μικρότερο. Από τις 12 Ιανουαρίου 2021, αυτή η εφαρμογή έχει σταματήσει να υποστηρίζεται στα ελάχιστα στην αγορά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν Windows 10 Mobile. Όμως η εφαρμογή υπάρχει ακόμα στο Store και διανέμεται αλλά χωρίς εκδόσεις ασφαλείας.

Φυσικά μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε σε οποιονδήποτε laptop ή desktop υπολογιστή με Windows, αλλά δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ή να επεξεργαστείτε έγγραφα. Θα μπορείτε μόνο να τα ανοίξετε και να τα διαβάσετε.

7. Ρωτήστε τον εργοδότη ή το σχολείο σας

Όλα όσα έχουμε καλύψει μέχρι τώρα σας επιτρέπουν να πάρετε το Microsoft Office δωρεάν, αλλά συνοδεύεται επίσης από περιορισμούς, όπως  διαθεσιμότητα, λειτουργικότητα, υλικό. Ωστόσο, αυτή η τελευταία επιλογή προσφέρει σε ορισμένους από εσάς μια πολύ καλή ευκαιρία να αποκτήσετε μια πλήρη έκδοση του Microsoft Office 2019 ή του Microsoft Office 365 εντελώς δωρεάν.

Πρώτα, θα πρέπει να ρωτήσετε τον εργοδότη σας ή εάν είστε μαθητής, το σχολείο σας. Πολλές εταιρείες και σχολεία μπορούν να προσφέρουν δωρεάν ή σε εξαιρετικά χαμηλό κόστος μία άδεια του Microsoft Office για έναν και μόνο λόγο: οι άνθρωποι που εργάζονται ή σπουδάζουν το χρειάζονται. Οι επιχειρήσεις λογικά πληρώνουν τις άδειες, αλλά όταν μία εταιρεία αγοράζει μία μεγάλη ποσότητα αδειών, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο εργοδότης σας ενδέχεται να σας παρέχει μια δωρεάν ή μία με οικονομική επιλογή.

Επιπλέον, η Microsoft υποστηρίζει εδώ και καιρό τα σχολεία, με δωρεάν πακέτα Office 365 Education . Ίσως να πρέπει να ρωτήσετε απευθείας.

Έχετε πολλούς τρόπους για να αποκτήσετε το Microsoft Office δωρεάν
Δεν είναι δυνατή η δωρεάν πλήρης έκδοση του Microsoft Office για όλους. Ωστόσο, έχετε μερικές εξαιρετικές επιλογές. Ο συνδυασμός δωρεάν δοκιμών Office 365 και Office 365 ProPlus σάς παρέχει 60 ημέρες Microsoft Office και οι εκδόσεις του Office για κινητές συσκευές σας επιτρέπουν δωρεάν χρήση για όσο διάστημα θέλετε.

Οι εφαρμογές του Office για κινητά αν και είναι περιορισμένες, είναι πολύ λειτουργικές, ειδικά σε μεγαλύτερες οθόνες.

Μία επιπλέον μέθοδος να αποκτήστε το Office σε πολύ χαμηλή τιμή είναι να το αναζητήσετε στα ηλεκτρονικά μαγαζιά στο διαδίκτυο, που εξειδικεύονται σε άδειες λογισμικού. Οι άδειες αυτές έχουν ένα ρίσκο αλλά η τιμή που πουλάνε είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Τέλος, αν δεν θέλετε να πληρώσετε ούτε λεπτό αλλά δεν σας καλύπτει καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις τότε δείτε την λύση του ελεύθερου λογισμικού, όπως το Libre Office ή το WPS Office.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).