malware

25 δισ. θα κοστίσουν τα malware που κρύβονται σε πειρατικό λογισμικό

Σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την IDC και το Εθνικό της Σιγκαπούρης (NUS), οι καταναλωτές παγκοσμίως αναμένεται να δαπανήσουν φέτος 25 δισεκατομμύρια δολάρια και να σπαταλήσουν 1,2 δισ. ώρες, εξαιτίας των απειλών ασφάλειας και των κοστοβόρων επισκευών που απορρέουν από το οποίο βρίσκεται μέσα σε πειρατικό λογισμικό.

malware

Από την άλλη πλευρά, επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο αναμένεται να δαπανήσουν 500 δισ. δολάρια το 2014, για να αντιμετωπίσουν ζητήματα που σχετίζονται με malware τα οποία σκόπιμα βρίσκονται μέσα σε πειρατικά λογισμικά. Από αυτά, τα 127 δισεκατομμύρια δολάρια θα δαπανηθούν σε ζητήματα ασφάλειας και τα 364 δισεκατομμύρια δολάρια σε παραβιάσεις δεδομένων.

Η μελέτη με τίτλο «Η μεταξύ πειρατικού και παραβιάσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο», αποκάλυψε επίσης ότι το 60 τοις εκατό των ερωτηθέντων καταναλωτών δηλώνουν πως ο μεγαλύτερος φόβος τους που αφορά στο «μολυσμένο» λογισμικό είναι η απώλεια δεδομένων, αρχείων ή προσωπικών πληροφοριών, ενώ ο επόμενος φόβος τους αφορά σε μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές στο Διαδίκτυο (51 τοις εκατό) και πειρατεία του ηλεκτρονικού υ, της κοινωνικής δικτύωσης και των τραπεζικών λογαριασμών (50 τοις εκατό). Ωστόσο, το 43 τοις εκατό των ίδιων ερωτηθέντων δεν εγκαθιστούν τις ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας, αφήνοντας τους υπολογιστές τους εκτεθειμένους στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις πιθανές επιπτώσεις των απειλών ασφαλείας στον κυβερνοχώρο στα έθνη τους. Σύμφωνα με την έρευνα, οι κυβερνήσεις ανησυχούν περισσότερο για την απώλεια επιχειρηματικών εμπορικών μυστικών ή ανταγωνιστικών πληροφοριών (59 τοις εκατό), τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε εμπιστευτικές κυβερνητικές πληροφορίες (55 τοις εκατό), και τις επιπτώσεις των κυβερνοεπιθέσεων σε υποδομές ζωτικής σημασίας (55 τοις εκατό). Εκτιμάται ότι οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να χάσουν περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση των δαπανών που σχετίζονται με malware σε πειρατικό λογισμικό.

Η μελέτη κυκλοφόρησε ως μέρος της εκστρατείας “Play It Safe” της Microsoft, μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση για την σύνδεση μεταξύ κακόβουλου λογισμικού και πειρατείας. Επιπλέον ευρήματα από την έρευνα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

• Σχεδόν τα δύο τρίτα των ζημιών των επιχειρήσεων (315 δισ. δολ.) θα είναι στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος.

• Σχεδόν το 20 τοις εκατό του πειρατικού λογισμικού σε επιχειρήσεις εγκαθίσταται από τους εργαζομένους.

• Είκοσι οκτώ τοις εκατό των επιχειρήσεων που απάντησαν, ανέφεραν παραβιάσεις της ασφάλειας που προκαλούν διακοπές δικτύου, υπολογιστή ή ιστοσελίδας, οι οποίες παρατηρούνται κάθε λίγους μήνες ή περισσότερο. 65 τοις εκατό αυτών των διακοπών οφείλονται σε κακόβουλο λογισμικό.

Η εργαστηριακή ανάλυση του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης επί 203 νέων υπολογιστών φορτωμένων με πειρατικό λογισμικό διαπίστωσε ότι το 61 τοις εκατό αυτών των υπολογιστών ήταν ήδη μολυσμένα με μη ασφαλή κακόβουλα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων , worms, ιών, hack tools, root kits και adware. Οι υπολογιστές αυτοί, που αγοράζονται μέσω μεταπωλητών και καταστημάτων PC σε 11 αγορές, περιελάμβαναν περισσότερες από 100 απειλές.

«Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι ολοκαίνουργιοι υπολογιστές έρχονται προ-μολυσμένοι με επικίνδυνο κακόβουλο λογισμικό εξαιτίας πειρατικού λογισμικού, κάνοντας τους χρήστες και τις ευάλωτους σε παραβιάσεις ασφάλειας», δήλωσε ο καθηγητής Biplab Sikdar, από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης . «Εργαστηριακές εξετάσεις του πανεπιστημίου αναφέρουν πως οι κυβερνοεγκληματίες αξοιοποιούν όλο και περισσότερο τη μη ασφαλή αλυσίδα εφοδιασμού της πειρατείας για τη διάδοση κακόβουλου λογισμικού και απειλούν σοβαρά την ασφάλεια των υπολογιστών. Εμείς θα προτείνουμε μόνο τη χρήση του γνήσιου λογισμικού για online ασφάλεια και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.»

Η παγκόσμια μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 1.700 καταναλωτές, εργαζόμενους ς, επικεφαλής αξιωματικών πληροφοριών, καθώς και κυβερνητικούς αξιωματούχους στη Βραζιλία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ινδονησία, την Ιαπωνία, το Μεξικό, την Πολωνία, τη Ρωσία, τη Σιγκαπούρη, την Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, και αναλύθηκαν 203 υπολογιστές σε Βραζιλία, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, Μεξικό, Ρωσία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Ουκρανία, και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η φετινή έρευνα είναι μια επέκταση της μελέτης του 2013 της IDC με τίτλο «Ο Επικίνδυνος Κόσμος του πλαστού και πειρατικού λογισμικού», η οποία διαφοροποιείται με τη στάση των κυβερνητικών αξιωματούχων, καθώς και την ανάλυση νέων αγορών, κάνοντας την οικονομική σύνδεση με το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Είτε πρόκειται για έναν μεμονωμένο χρήστη, είτε για μια μικρή επιχείρηση ή ακόμα και έναν κρατικό οργανισμό, όλοι ενθαρρύνονται να αγοράζουν νέους υπολογιστές από αξιόπιστες πηγές προκειμένου να διασφαλίσουν ότι λαμβάνουν γνήσιο λογισμικό. Η Microsoft έχει δεσμευτεί να προστατεύει τους ανυποψίαστους καταναλωτές της από τη λήψη ή την αγορά μη γνήσιου λογισμικού που εκθέτει τα θύματα σε κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να οδηγήσει σε κλοπή ταυτότητας, απώλεια δεδομένων και failure (αποτυχίες) του συστήματος. Οι πελάτες ενθαρρύνονται να επισκεφθούν το http://www.microsoft.com/security για να μάθουν περισσότερα σχετικά με το κακόβουλο λογισμικό και να διασφαλίσουν ότι οι συσκευές τους δεν είναι μολυσμένες από malware. Αν βρεθεί κάποιο malware, το site προσφέρει εργαλεία για να αφαιρέσετε τη .

kathimerini.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).