25 Οκτωβρίου 2001: 20 χρόνια Windows XP

Ακριβώς πριν από 20 χρόνια, στις 25 Οκτωβρίου του 2001, η Microsoft κυκλοφόρησε ένα νέο λειτουργικό σύστημα που ονομαζόταν Windows XP (XP από το eXPerience).

Τα Windows XP έφτασαν σε κατάσταση RTM στις 24 Αυγούστου του 2001, ενώ η γενική διαθεσιμότητα ανακοινώθηκε στις 25 Οκτωβρίου του ίδιου έτους. Αν θυμάστε, η κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος την εποχή εκείνη ήταν κάτι πολύ μεγάλο. Η Microsoft σκέφτηκε κάθε είδους τέχνασμα για να δείξει πόσο σημαντικό ήταν το λειτουργικό.
windows xp wallpaper

Για παράδειγμα, οι κατασκευαστές υπολογιστών (OEMs) έλαβαν από ένα αντίγραφο των Windows XP (για να το εγκαταστήσουν στις συσκευές τους) σε χαρτοφύλακες που μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα.

Το λειτουργικό σύστημα επικρίθηκε έντονα στην αρχή λόγω της πολύχρωμης διεπαφής χρήστη (Luna) και της «τεράστιας κατανάλωσης πόρων». Αργότερα όμως αποδείχθηκε τρομερή επιτυχία για τη Microsoft.

Τα Windows XP ήταν τόσο επιτυχημένα που όταν ήθελαν να τα αποσύρουν από την αγορά δεν μπορούσαν. Το λειτουργικό σύστημα έχει γίνει ένα πραγματικό ζόμπι, αφού υπάρχει ακόμα εγκατεστημένο σε πάρα πολλούς υπολογιστές.

Ναι, ακόμη και σήμερα, εκατομμύρια υπολογιστές εξακολουθούν να λειτουργούν με XP, αν και η υποστήριξή του διακόπηκε στις 8 Απριλίου του 2014.

Χρόνια πολλά λοιπόν στα Windows XP.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.
25 Οκτωβρίου,windows xp,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).