Δικογραφία σε βάρος 29χρονου, για απάτη με τη χρήση υπολογιστή


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 29χρονου, για απάτη με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. scam alert απάτη

Είχε πραγματοποιήσει διαδικτυακές συναλλαγές με απατηλή χρήση των στοιχείων τραπεζικής κάρτας αναλήψεων, άλλου ατόμου

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Θήρας, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει σε κατάστημα ΕΛΤΑ στη Σαντορίνη, τα αντικείμενα που είχε παραγγείλει

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνιάσθηκε υπόθεση, που αφορούσε απάτη με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε συνεργασία με το Α.Τ. Θήρας Κυκλάδων, σε βάρος 29χρονου ημεδαπού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από μήνυση που υπέβαλλε ιδιώτης, κατά αγνώστων χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι στις 29/8/2015 πραγματοποίησαν διαδικτυακές συναλλαγές, με απατηλή χρήση των στοιχείων της τραπεζικής του κάρτας αναλήψεων.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, οι άγνωστοι χρήστες είχαν πραγματοποιήσει τις απατηλές συναλλαγές σε διαδικτυακά καταστήματα, με παραλήπτες άτομα στη Σαντορίνη. Επιπλέον προέκυψε ότι η τελευταία παραγγελία, ήταν έτοιμη προς παραλαβή από το κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στη Θήρα.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε άμεσα το Α.Τ. Θήρας Κυκλάδων, αστυνομικοί του οποίοι έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το χώρο και χθες (7/9/2015) το μεσημέρι συνέλαβαν τον 29χρονο, ο οποίος μετέβη εκεί για την παραλαβή της παραγγελίας.

Ο 29χρονος μετά τον σχηματισμό της δικογραφίας για την απάτη, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e – mail στο: ccu @ cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBER ΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news