Κλείσιμο σε 3 add-ons και repos του Kodi

Οι αρκετών αποθετηρίων και προσθέτων (add-ons) του ισραηλινού Kodi έκλεισαν αυτή την εβδομάδα μετά από νομικές ενέργειες από μια τοπική ομάδα καταπολέμησης της πειρατείας. Οι φορείς εκμετάλλευσης των πλατφορμών δήλωσαν ότι συμφώνησαν να πληρώσουν έναν διακανονισμό χιλιάδων Sheqel και να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο πρόστιμο εάν επανεκκινήσουν τις υπηρεσίες τους.

Η δημοτικότητα του λογισμικού ανα πολυμέσων Kodi, έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, καθώς πάρα πολλοί είναι αυτοί έχουν αρχίσει να το χρησιμοποιούν σαν την κύρια πηγή ψυχαγωγίας τους, γιατί συχνά με τη βοήθεια ανεπίσημων πρόσθετων μπορούν να έχουν πρόσβαση σε άπειρες πειρατικές και τηλεοπτικές εκπομπές.
kodi

Ενώ το ίδιο το λογισμικό Kodi είναι απόλυτα νόμιμο, πολλά πρόσθετα (add-ons) τρίτων δεν είναι. Στο Ισραήλ αυτό οδήγησε την τοπική ομάδα καταπολέμησης της πειρατείας ZIRA να αναλάβει δράση εναντίον πολλών δημοφιλών πρόσθετων και και των αποθετηρίων που χρησιμοποιούσαν για την προβολή πειρατικών ταινιών στο Kodi.

Την περασμένη εβδομάδα η αντιπειρατική ομάδα κατέθεσε εντολή να σταματήσει η κυκλοφορία πειρατικών εργαλείων για το Kodi, αλλά πριν από την κατάθεση μηνύσεων, η ομάδα ανακοίνωσε ήδη ότι είχε κλείσει μια συμφωνία με τρεις από τους προγραμματιστές των add-ons.

Πριν από λίγες μέρες, το abeksis.com, το kodiwizardil.net και το kodi-senyor.co.il έπαψαν να λειτουργούν χωρίς κάποια , σύμφωνα με το Torrentfreak. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το αποθετήριο Abeksis ήταν ένα από τους κύριους στόχους της αντιπειρατικής ομάδας, καθώς μετέτρεπε το Kodi σε κέντρο πειρατείας.

Τα repos και add-ons του Kodi που σταμάτησαν να λειτουργούν, φαίνεται ότι προτίμησαν να το κάνουν οικειοθελώς παρά να οδηγηθούν στο δικαστήριο για πειρατεία.

Η ZIRA φέρεται να είναι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα και σημειώνει ότι οι τερματισμοί των συγκεκριμένων υπηρεσιών είναι “μια άλλη νίκη στον αγώνα ενάντια στο πειρατικό περιεχόμενο του Διαδικτύου.”

Από την άλλη, οι ιδιοκτήτες των repos και των add-ons φέρεται ότι κατέβαλαν με ένα διακανονισμό μερικές χιλιάδες Sheqel. Θα πρέπει να πληρώσουν επίσης 100.000 Sheqel ακόμα (γύρω στα 28.000 δολάρια) αν κάποια στιγμή επανεκκινήσουν τις υπηρεσίες τους.

Ως προειδοποίηση προς το κοινό, οι τρεις εν λόγω τοποθεσίες αντικατέστησαν το περιεχόμενο που εμφανιζόταν έως και σήμερα με ένα της ZIRA. Το μήνυμα ενημερώνει τους επισκέπτες για το κλείσιμο των υπηρεσιών, λόγω πειρατείας.

“Ο ιστότοπος καταργήθηκε επειδή παραβίαζε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Στους φορείς εκμετάλλευσης του χώρου επιβλήθηκαν πρόστιμα από το δικαστήριο και συνεπώς ο ιστότοπος έπαψε να λειτουργεί!
Το κόστος της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων καταβάλλεται από τον ισραηλινό πληθυσμό, τον ισραηλινό πολιτισμό και το εισόδημα των δημιουργών περιεχομένου.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).