379 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το 2018 βγάζοντας selfie

Μελέτη ιατρικού Ισπανικού ιδρύματος έδειξε ότι από το 2018 τριακόσιοι εβδομήντα εννέα άνθρωποι πέθαναν ανά τον κόσμο βγάζοντας φωτογραφίες selfie. Οι θάνατοι έχουν έντονη ανοδική τάση.

selfie

Το Ισπανικό ιατρικό ίδρυμα Fundación iO αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον 379 άνθρωποι πέθαναν ενώ έβγαζαν selfie, μεταξύ Ιανουαρίου 2008 και Ιουλίου 2021. Η μελέτη εμφανίστηκε στην Γαλλική εφημερίδα Le Figaro, καθώς και στο Journal of Travel Medicine.

Η μελέτη δείχνει επίσης ότι από τις αρχές του 2021 έχουν σημειωθεί 31 θανατηφόρα ατυχήματα λόγω των selfie, σημειώνοντας μια σαφή ανοδική τάση. Οι επιστήμονες που συνέταξαν τη μελέτη δείχνουν επίσης λεπτομερώς ότι η πλειονότητα αυτών των θανάτων οφείλεται σε πτώσεις (216 θάνατοι από τους 379). Άλλες κύριες αιτίες θανάτου είναι: τα μεταφορικά μέσα (αυτοκινητικό, σιδηροδρομικό ατύχημα κ.λπ.) και οι πνιγμοί. Στη συνέχεια έρχονται πιο ασυνήθιστα αλλά όχι λιγότερο δραματικά ατυχήματα με περιστατικά που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα (24) και ηλεκτροπληξίες, και περιστατικά που σχετίζονται με επιθέσεις από άγρια ​​ (17).

Η μελέτη επισημαίνει επίσης ότι σε μία στις τρεις περιπτώσεις το άτομο ταξίδευε, επιβεβαιώνοντας ότι μεγάλος αριθμός θυμάτων είναι τουρίστες. Η Ινδία έρχεται πρώτη με 100 θανάτους από το 2008. Ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες (39) και η Ρωσία (33).

Όπως εξηγεί η Κριστίνα Χουέσας (Cristina Juesas), μία από τις συνυπογράφοντες της μελέτης “Τα στοιχεία για την Ινδία μπορούν να εξηγηθούν εν μέρει από το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι στη χώρα τραβάνε selfie βγάζοντας το σώμα τους από το παράθυρο ή την πόρτα των τρένων”. Η ερευνήτρια σημειώνει επίσης ότι οι νέοι είναι πιο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο ατυχημάτων, με τη μέση ηλικία των θυμάτων να είναι τα 24,4 έτη. Από όλα τα θύματα, το 41% ​​είναι νέοι κάτω των 19 ετών.

Οι συνέταξαν αυτήν τη μελέτη συγκεντρώνοντας όλα τα γεγονότα που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο ή σε δελτία τύπου από το 2008, ουσιαστικά αποκλείοντας τους θανάτους που δεν αναφέρθηκαν από τα διεθνή μέσα ς.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.
selfie

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).