Οι αριθμοί πίσω από selfie θανάτους σε όλο τον κόσμο

Η μόδα των φωτογραφιών έχει εμφανιστεί τα τελευταία τρία χρόνια αλλά καθώς οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο τολμηροί στην προσπάθειά τους να τραβήξουν την τέλεια αυτοπροσωπογραφία για να την μοιραστούν σε απευθείας σύνδεση, πληθαίνουν και οι ιστορίες των φωτογραφιών από νέους που έχουν σοβαρά τραυματιστεί ή σκοτωθεί.

selfie

Σας φαίνονται περίεργα ή υπερβολικά όλα αυτά? Ας ρίξουμε μία πιο προσεκτική ματιά στους αριθμούς.

Ο Zachary Crockett από το Priceonomics παρουσίασε πρόσφατα μια σειρά από διαγράμματα που προσφέρουν μια σαφέστερη εικόνα για το πού και πώς συμβαίνουν οι selfie θάνατοι. Μετά από αναζήτηση και έρευνα των ειδήσεων σε βάθος 3 χρόνων, βρήκε ότι 49 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην προσπάθειά τους να τραβήξουν μία seΙfie από το έως σήμερα, ότι το 75% των θυμάτων είναι άνδρες, και ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι μόλις 21 ετών.

Εδώ είναι η δημογραφική κατανομή:
gender
age

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχουν αναφορές για κάποιον θάνατο από seΙfie που να αφορά άτομα ηλικίας άνω των 32 ετών. Και παρόλο που οι γυναίκες έχουν τη τάση να τραβούν περισσότερες seΙfies από τους άνδρες, οι άνδρες είναι αυτοί που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Αλλά ας δούμε παρακάτω μια ανάλυση για το πώς πέθαναν τα θύματα:

howhappen

Τρεις είναι οι κύριες αιτίες αυτών των τυχαίων θανάτων στην προσπάθεια μίας seΙfie. Κατά σειρά είναι η πτώση από μεγάλα ύψη, δεύτερη ο πνιγμός σε νερό και τρίτη από τρένο.

  Μαύρες τρύπες συμπεριφέρονται σαν κβαντικά σωματίδια

Ο Crockett διαπίστωσε επίσης ότι η Ινδία είναι συντριπτικά η χώρα στην οποία συμβαίνουν οι περισσότεροι θάνατοι, με 19 θανάτους (ή 40% του συνόλου). Μία από τις κύριες αιτίες εκεί είναι ο πνιγμός. Η Ρωσία και οι ΗΠΑ με 7 και 5, αντίστοιχα. Θυμηθείτε ότι η Ρωσία θορυβούμενη από αυτούς τους θανάτους, ξεκίνησε μια εκστρατεία ενημέρωσης των κινδύνων από seΙfie τον Ιούλιο του .

whereoccurΕυτυχώς στην δεν έχουμε κάποιο θύμα αυτής της ενασχόλησης, όχι επίσημα τουλάχιστον, αλλά μην νομίζεται ότι είμαστε στο απυρόβλητο, γιατί λαοί με την ίδια ιδιοσυγκρασία με εμάς , όπως η Ιταλία, έχουν θρηνήσει θύμα.

Τέλος οι θάνατοι από selfie σε σχέση με τις άλλες αιτίες μπορεί να αναλυθεί ως παρακάτω:

vsaccdeitsn

H παραπάνω σύγκριση είναι μεταξύ τυχαίων θανάτων, μη προβλέψιμων,  και όχι από κάποια πράξη βίας, όπως ληστεία, απαγωγή, σύγκρουση ομάδων, συμμοριών κλπ. Μεταξύ όλων των τυχαίων θανάτων σε όλο τον κόσμο, οι είναι δίπλα δίπλα με τα skateboards και πιο κάτω από τα τσιμπήματα από μέλισσες και σφήκες (από αλλεργικό σοκ).

Με προσοχή λοιπόν όταν τραβάτε κάποια selfie. Κάντε το χωρίς να ριψοκινδυνεύετε.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).