Έσοδα 395 δις κινεζικών γουάν για τη Huawei το 2015

Η Huawei ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα για τη χρήση 2015, με όλα της τα Groups, Carrier, Enterprise και Consumer, να πετυχαίνουν ισχυρή ανάπτυξη σε ετήσια βάση. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών των τριών Business Groups σε παγκόσμιο επίπεδο, διαμορφώθηκε στο ύψος των 395 δις κινεζικών γουάν (60,8 δις δολάρια ΗΠΑ), αυξημένος κατά 37% σε ετήσια βάση. Τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 63,9 δις κινεζικά γουάν (5,7 δις δολάρια ΗΠΑ), ενισχυμένα κατά 33% σε ετήσια βάση.Huawei

Ο Guo Ping, Αντιπρόεδρος της Huawei και rotating CEO σημείωσε:

«Εν μέρει, η Ηuawei οφείλει την μακροπρόθεσμη ανάπτυξή της στο μεγάλο μέγεθος της αγοράς ICT, η οποία είναι η κινητήρια δύναμη των ψηφιακών οικονομιών σε όλο τον κόσμο. Επιπρόσθετα, η ανάπτυξή μας είναι επίσης άμεσο αποτέλεσμα της στρατηγικής εστίασης και των σημαντικών επενδύσεων στους στρατηγικούς επιχειρηματικούς τομείς μας. Κατά τα επόμενα τρία με πέντε έτη, θα επικεντρωθούμε στην ισχυροποίηση της συνδεσιμότητας, καθιστώντας ικανή την ανάπτυξη κάθετων βιομηχανιών και επαναπροσδιορίζοντας τις δυνατότητες των δικτύων. Με μία ανοικτή και συνεργάσιμη προσέγγιση καθώς και τη δέσμευση για κοινή επιτυχία, θα συνεργαστούμε στενά με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τις ευκαιρίες ανάπτυξης της βιομηχανίας μας. Μαζί, θα χτίσουμε έναν Καλύτερα Συνδεδεμένο Κόσμο».

Κατά το 2015, οι τρεις επιχειρηματικές μονάδες της Ηuawei κατέγραψαν σημαντική ανάπτυξη.

Τα ετήσια έσοδα του Carrier BG διαμορφώθηκαν σε 232,3 κινεζικά γουάν (35,8 δις δολάρια ΗΠΑ), σημειώνοντας αύξηση κατά 21% σε ετήσια βάση. Η ευρεία εξάπλωση των δικτύων 4G έχει συντελέσει κατά ένα μεγάλο μέρος σε αυτήν την ανάπτυξη.

Ο ετήσιος κύκλος εργασιών του Enterprise BG ανήλθε σε 27,6 δις κινεζικά γουάν (4,3 δις δολάρια ΗΠΑ), παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 44% ετησίως. Συγκεκριμένα, το enterprise business της Ηuawei σημείωσε ταχεία ανάπτυξη στους τομείς δημόσιας ασφάλειας, χρηματοοικονομικών, μεταφορών και ενέργειας.

Ένα σημαντικό γεγονός αναφορικά με την επίδοση της εταιρίας το 2015 ήταν ότι τα ετήσια έσοδα του Consumer BG της Huawei διαμορφώθηκαν σε 129,1 δις κινεζικά γουάν (19,9 δις δολάρια ΗΠΑ), καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 73% σε ετήσια βάση. Αυτή η άνοδος ήταν άμεσο αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης για προϊόντα υψηλής ποιότητας, τα οποία προσφέρουν κορυφαία εμπειρία χρήσης καθώς και της αυξημένης επιρροής της Huawei ως καταναλωτικό brand.

Κατά τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, η Ηuawei έχει παραμείνει επικεντρωμένη στις υποδομές ICT, επενδύοντας σταθερά σε έρευνα και ανάπτυξη. Μόνο κατά την διάρκεια του 2015 η Ηuawei επένδυσε 15% των ετήσιων εσόδων της – 59,6 δις κινεζικά γουάν (9,2 δις δολάρια ΗΠΑ) – σε έρευνα και ανάπτυξη. Οι  συνολικές επενδύσεις της Ηuawei κατά τις προηγούμενες δεκαετίες έχουν ξεπεράσει τα 240 δις κινεζικά γουάν (περίπου 37 δις δολάρια ΗΠΑ).

Η Sabrina Meng, CFO της Ηuawei σημείωσε: «Ολοκληρώσαμε το 2015 με μία εύρωστη οικονομική θέση, με σταθερές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες και αποτελεσματικό έλεγχο κινδύνων. Το 2016, θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην βασική στρατηγική μας, παραμένοντας πελατοκεντρικοί σε ότι κάνουμε. Θα προχωρήσουμε με έργα  μετασχηματισμού της διαχείρισης προκειμένου να προετοιμάσουμε καλύτερα του εαυτούς μας για το επερχόμενο μέλλον και θα συνεχίσουμε να προάγουμε την αποδοτικότητα των λειτουργιών μας για να διασφαλίσουμε την βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρίας.

Η Ετήσια Οικονομική Έκθεση της Huawei βασίζεται σε οικονομικές καταστάσεις που έχουν ελεγχθεί από τους ανεξάρτητους ορκωτούς ελεγκτές – λογιστές της KPMG, μίας διεθνούς λογιστικής εταιρίας.

Για να κατεβάσετε την Ετήσια Οικονομική Έκθεση της χρήσης 2015, επισκεφτείτε:

http://www.huawei.com/en/about-huawei/annual-report/2015

_________________________________________________

Σημείωση 1: Τα ποσά των κινεζικών γουάν μετατράπηκαν σε δολάρια ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας την ισοτιμία της 31ης Δεκεμβρίου 2015: US$1.00 = CNY6.4927.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).