4 στους 10 υπολογιστές δεν αναβαθμίζονται σε Windows 11

Σχεδόν το 43% εκατομμυρίων συσκευών που μελετήθηκαν από την Lansweeper δεν μπορούν να αναβαθμίσουν σε 11 λόγω των απαιτήσεων hardware που έχει ορίσει η για το λειτουργικό σύστημα.

windows 11 scre
Η Lansweeper αναφέρει ότι το 42,76% 27 εκατομμυρίων υπολογιστών που δοκίμασε σε 60.000 οργανισμούς απέτυχαν στη δοκιμή CPU. Συνολικά το 71,5% των υπολογιστών που δοκίμασε απέτυχε στη δοκιμή RAM ενώ το 14,66% στη δοκιμή TPM.

“Γνωρίζουμε ότι όσοι δεν μπορούν να ενημερώσουν τα … θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα ”, δήλωσε ο Roel Decneut, επικεφαλής στρατηγικής της Lansweeper, στους πελάτες της οποίας περιλαμβάνονται οι εταιρείες Sony, Pepsico, Cerner, MiT και Hilton.

Δήλωσε ακόμη ότι αν και οι επιχειρήσεις είναι έτοιμες να αναβαθμίσουν το στόλο των υπολογιστών τους, υπάρχουν “ευρύτερα ζητήματα που επηρεάζουν την υιοθέτηση που είναι εκτός ελέγχου της Microsoft”.
“Η διακοπή της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού έχει δημιουργήσει έλλειψη chip επεξεργαστών, ενώ πολλοί επιλέγουν να παραμείνουν με το hardware που διαθέτουν αυτή τη στιγμή λόγω της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας”.

  Τα τρία επιχειρήματα για την θεωρία της επίπεδης Γης

Άλλα ευρήματα από την Lansweeper δείχνουν ότι τα ποσοστά υιοθέτησης για το τελευταίο λειτουργικό σύστημα βελτιώνονται, καθώς υπάρχει πλέον στο 1,44% των υπολογιστών έναντι του 0,52% που είχε τον Ιανουάριο.

Αυτό σημαίνει ότι τελευταία η υιοθέτηση του νέου λειτουργικού ξεπέρασε τα Windows 8 στο μερίδιο δημοτικότητας, αλλά παραμένει πολύ πίσω από το μερίδιο αγοράς που έχουν τα Windows 7, παρά το γεγονός ότι το λειτουργικό δεν υποστηρίζεται από τον Ιανουάριο του 2020.

Η υιοθέτηση είναι, αναπάντεχα, υψηλότερη στους καταναλωτές και όχι στις επιχειρήσεις. Περίπου το 4,82% των επιχειρηματικών συσκευών που ερευνήθηκαν έτρεχαν με λειτουργικό σύστημα που δεν υποστηριζόταν πλήρως ενώ το 0,91% διέθεταν servers στο τέλος της ζωής τους.

Windows 11,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


9  +  1  =