Δικογραφία σε βάρος 43χρονου για κλοπές υπολογιστών

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 43χρονου αλλοδαπού, για κλοπή υπολογιστών thief 43χρονου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής δύο σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 43χρονου αλλοδαπού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία δύο ημεδαπών για κλοπή των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών. Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και των στοιχείων της υπόθεσης και αφού επακολούθησε αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, τελικά ταυτοποιήθηκε το σημείο διασύνδεσής των υπολογιστών στο διαδίκτυο και η εμπλοκή του 43χρονου στην υπόθεση.

Ακολούθως, για την εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης, διενεργήθηκε πρωινές ώρες της 15-4-2016, έρευνα στην οικία του 43χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι κλεμμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι ακολούθως παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε για την υπόθεση, θα υποβληθεί στον αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του κατηγορουμένου και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

  Το κρυμμένο κόστος των Smart TV

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).