5 προγράμματα για διαγραφή κρυφών δεδομένων των εφαρμογών

Κάθε σύστημα διαθέτει ένα φάκελο με δεδομένα εφαρμογών, δεδομένα που δημιουργούνται από τα προγράμματα.

Πολλές εφαρμογές (προεγκατεστημένες ή εγκατεστημένες από τον χρήστη) δημιουργούν τον δικό τους φάκελο όπου αποθηκεύονται συνεχώς αυτά τα δεδομένα. Είναι κυρίως δεδομένα του χρήστη τα οποία συγκεντρώνονται με την πάροδο του χρόνου καθώς ο ίδιος χρησιμοποιεί τις εφαρμογές.

Αυτός ο φάκελος μπορεί να περιέχει πληροφορίες όπως κρυφές μνήμες, δεδομένα περιήγησης, αρχεία καταγραφής κ.λπ. Εάν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση σε αυτόν το φάκελο, τότε μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή των ευαίσθητων δεδομένων σας.

Για παράδειγμα, οι πληροφορίες της περιήγησής σας αποθηκεύονται σαν cookie στο τοπικό σας σύστημα. Αυτά τα cookie περιέχουν πληροφορίες που σχετίζονται με τα διαπιστευτήριά σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις πληροφορίες ιντερνετ banking, τους αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.λπ.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται να καθαρίζετε τακτικά τα δεδομένα των εφαρμογών, ώστε αυτά τα τοπικά αρχεία να μην πέσουν σε λάθος χέρια. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα πέντε κορυφαία προγράμματα που μπορούν να διαγράψουν τα ευαίσθητα κρυμμένα δεδομένα των εφαρμογών.

Πού μπορείτε να βρείτε το φάκελο Δεδομένα εφαρμογής;

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο φάκελο AppData στη μονάδα δίσκου C.  Ας υποθέσουμε ότι αν το όνομά σας είναι iguru, τότε μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο φάκελο μεταβαίνοντας στο OS (C:)> Χρήστες> iguru> Δεδομένα εφαρμογής.

Λάβετε υπόψη ότι αυτός ο φάκελος είναι κρυμμένος (Hidden App data), οπότε για να το δείτε, κάντε κλικ στο “Προβολή” στη γραμμή και επιλέξτε το πλαίσιο “Κρυφά αντικείμενα”.

Επιπλέον, κάθε ς χρήστη των Windows που χρησιμοποιεί το σύστημα έχει τον δικό του φάκελο δεδομένων εφαρμογών.

Τι περιλαμβάνεται στα δεδομένα των εφαρμογών;

Μπορούμε γενικά να κατηγοριοποιήσουμε το περιεχόμενο των δεδομένων της εφαρμογής στις ακόλουθες κατηγορίες. Αναφέρονται και λίγα παραδείγματα σε κάθε κατηγορία.

  1. Εφαρμογές Windows (για όλες τις ενσωματωμένες εφαρμογές των Windows που τρέχουν στο σύστημα. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει επίσης εφαρμογές του Office όπως το Word, το Powerpoint κ.λπ.)
  2. Εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ειδήσεων (π.χ. Thunderbird, Windows Live Mail κ.λπ.)
  3. Εφαρμογές ς (για παράδειγμα Skype, Yahoo messenger κ.λπ.)
  4. Εφαρμογές Διαδικτύου (για παράδειγμα προγράμματα περιήγησης όπως Chrome, Firefox, Edge κ.λπ.)
  5. Εφαρμογές Peer to Peer (για παράδειγμα uTorrent, bittorrent κ.λπ.)
  6. Άλλες εφαρμογές (για παράδειγμα WinRAR)

Ασφαλής διαγραφή δεδομένων εφαρμογής

Όπως αναφέραμε παραπάνω είναι εξαιρετικά σημαντικό να καθαρίζουμε τακτικά τα δεδομένα των εφαρμογών.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να διαφυλάξουμε το απόρρητο των δεδομένων μας.  Επιπλέον, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνο διαγραφής αρχείων για τη διαγραφή τέτοιων δεδομένων. Ο λόγος είναι, γιατί διαγράψετε δεδομένα χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις των Windows (Shift + Del, ή Διαγραφή και στη συνέχεια εκκαθάριση του φακέλου Κάδος ανακύκλωσης), τότε τα δεδομένα δεν διαγράφονται οριστικά. Παραμένουν στο σύστημά σας και το λογισμικό αποκατάστασης δεδομένων (ένα εξειδικευμένο λογισμικό) μπορεί να ανακτήσει όλα τα δεδομένα που νομίζετε ότι διαγράφηκαν. Έτσι κινδυνεύει το απόρρητό σας.

Τα καλύτερα προγράμματα για τη διαγραφή ευαίσθητων κρυφών δεδομένων εφαρμογής

Ακολουθούν τα καλύτερα προγράμματα για τη διαγραφή ευαίσθητων κρυφών δεδομένων των εφαρμογών σας

1) BitRaser File Eraser

Ένα λογισμικό διαγραφής αρχείων είναι το BitRaser.

Το BitRaser File Eraser είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα προγράμματα στην κατηγορία διαγραφής αρχείων. Απαλλάσσει αποτελεσματικά όλα τα ίχνη των εφαρμογών. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για να διαγράψετε οριστικά αρχεία και φακέλους από το σύστημά σας ή από τις εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης USB.

Είναι διαθέσιμο για Mac και Windows. Το BitRaser File Eraser διαγράφει εντελώς τα δεδομένα, χωρίς να και δεν μπορεί να γίνει ανάκτηση μελλοντικά. 

2) Eraser

Ένα δωρεάν εργαλείο διαγραφής αρχείων είναι το Eraser. Το Eraser είναι μια δημοφιλής επιλογή για μόνιμη διαγραφή δεδομένων από το σύστημα των Windows και τις σχετικές εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης.

Σας επιτρέπει επίσης να προγραμματίσετε δραστηριότητες διαγραφής και διαθέτει μια κομψή λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης που επιταχύνει τη διαδικασία διαγραφής. Το εργαλείο διαγράφει επίσης και κάθε αχρησιμοποίητο χώρο, διασφαλίζοντας έτσι ότι δεν ήταν δυνατή η ανάκτηση αρχείων που είχαν διαγραφεί προηγουμένως.

3) Blancco File Eraser

Ένα αξιόπιστο λογισμικό είναι το Blancco File Eraser. Το Blancco είναι ένα αποτελεσματικό λογισμικό διαγραφής αρχείων που μπορεί να εξαλείψει κάθε τύπο δεδομένων εφαρμογών, αρχείων, φακέλων και αχρησιμοποίητου χώρου από το σύστημά σας.

Έχει μια “εύχρηστη” διεπαφή και υποστηρίζει 22 διεθνή πρότυπα διαγραφής αρχείων. Επιπλέον, έχετε την επιλογή να δημιουργήσετε ένα «πιστοποιητικό διαγραφής».  Αυτό προσθέτει εγγύηση στη διαδικασία διαγραφής

4) HDShredder

Ένα άλλο αποτελεσματικό λογισμικό διαγραφής δεδομένων είναι το HDShredder.

Το HDShredder μπορεί να διαγράψει μόνιμα τα δεδομένα των εφαρμογών σας και να διασφαλίσει ότι οι ευαίσθητες πληροφορίες σας δεν κινδυνεύουν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το HDShredder για να δημιουργήσετε μια μονάδα CD/USB με δυνατότητα boot. Το πλεονέκτημα ενός λογισμικού με δυνατότητα boot είναι ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε άλλο σύστημα για κάποια διαγραφή.

Το εργαλείο έχει μια πολύ διαισθητική διεπαφή ( UI) και είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Ωστόσο, όπως το και Eraser, δεν δημιουργεί «πιστοποιητικό διαγραφής».

5) WipeDrive Home

Το WipeDrive είναι ένα άλλο αποτελεσματικό και αξιόπιστο λογισμικό διαγραφής αρχείων, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να διαγράφει μόνιμα όλα τα δεδομένα των εφαρμογών, τα αρχεία, τους φακέλους και τον αχρησιμοποίητο χώρο από συσκευές ή εξωτερικές μονάδες δίσκου.

Είναι ένα λογισμικό με δυνατότητα εκκίνησης (boot), δηλαδή μπορείτε να εγγράψετε το λογισμικό σε CD / USB και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε άλλο σύστημα.

Το WipeDrive δημιουργεί επίσης πιστοποιητικό διαγραφής. Πληροί επίσης πολλά διεθνή πρότυπα διαγραφής δεδομένων και είναι το μόνο λογισμικό διαγραφής που πληροί την πιστοποίηση NIAP EAL4 +. 

Συμπέρασμα

Σε αυτήν την ανάρτηση, συζητήσαμε για κρυμμένα δεδομένα εφαρμογών και εξετάσαμε επίσης τα χαρακτηριστικά τους.

Εξετάσαμε επίσης τη σημασία της μόνιμης διαγραφής των δεδομένων των εφαρμογών και γιατί συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνο λογισμικό διαγραφής αρχείων για τη διαγραφή των κρυφών δεδομένων των εφαρμογών.

Το παραπάνω προτεινόμενο λογισμικό σάς βοηθά να προστατεύσετε το απόρρητο των δεδομένων σας. Αυτά είναι από τα καλύτερα προϊόντα στην αγορά και εκτός από τα δεδομένα των εφαρμογών, μπορούν επίσης να διαγράψουν αρχεία, φακέλους και αχρησιμοποίητα δεδομένα από τη συσκευή σας. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύουν τα δεδομένα σας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Όπως πάντα, προτείνουμε τις δωρεάν εκδόσεις των εφαρμογών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).