5ο άτομο θεραπεύτηκε από HIV

Ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ένας 53χρονος στη θεραπεύτηκε από τον ιό HIV. Αναφέρεται σαν “ο ασθενής του Ντίσελντορφ” για την προστασία της ιδιωτικής του ζωής, οι ανέφεραν ότι είναι το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που θεραπεύτηκε από τον HIV.

hiv

Αν και οι λεπτομέρειες της επιτυχημένης θεραπείας του ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά σε συνέδριο το 2019, οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν επίσημα ότι είχε θεραπευθεί εκείνη την εποχή.

Σήμερα, οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ο ασθενής του Ντίσελντορφ εξακολουθεί να μην έχει ανιχνεύσιμο ιό στο σώμα του, ακόμη και μετά τη διακοπή ς του φαρμάκου για τον HIV πριν από τέσσερα χρόνια.

“Είναι πραγματικά θεραπεία, και όχι μόνο, μια μακροχρόνια ύφεση του ιού”, είπε ο Dr. Bjorn-Erik Ole Jensen, ο οποίος παρουσίασε λεπτομέρειες για την υπόθεση σε μια νέα δημοσίευση του στο “Nature Medicine”.

“Αυτή η προφανώς θετική εξέλιξη δημιουργεί ελπίδα, αλλά υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει”, είπε ο Jensen.

Για τους περισσότερους , ο HIV είναι μια δια βίου λοίμωξη και ο ιός δεν εξαλείφεται ποτέ πλήρως. Χάρη στη σύγχρονη φαρμακευτική , τα άτομα με HIV μπορούν να ζήσουν μια μακρά και υγιή ζωή.

Ο ασθενής του Ντίσελντορφ εντάσσεται σε μια μικρή ανθρώπων που έχουν θεραπευθεί κάτω από ακραίες συνθήκες μετά από μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, που συνήθως γίνεται μόνο σε καρκινοπαθείς που δεν έχουν άλλες επιλογές.

Η μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων είναι μια υψηλού κινδύνου που αποκαθιστά αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου. Ο πρωταρχικός στόχος ήταν να θεραπεύσει τον καρκίνο κάποιου, αλλά η ίδια διαδικασία οδήγησε επίσης σε θεραπεία του HIV σε ορισμένες περιπτώσεις.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
HIV,θεραπεία hiv

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).