8 εκστρατείες των Anonymous που δεν γνωρίζετε


Υπάρχουν μερικές διάσημες εκστρατείες των hackers Anonymous που τις γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος, αλλά η ομάδα συμμετέχει επίσης και σε πολλές άλλες επιχειρήσεις, μερικές από τις οποίες είναι αρκετά ενδιαφέρουσες και σίγουρα αξίζουν την προσοχή μας.

anonymous

Όλοι γνωρίζουμε για τις #OpISIS, #OpParis, #OpMonsanto, #OpWhales, #OpKillingBay, #OpKKK, ακόμη και για την νεότερη #OpTrump, που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες.

Αλλά ας δούμε σήμερα μερικές ενδιαφέρουσες επιχειρήσεις που οι Anonymous τρέχουν ακόμα, για τις οποίες είμαστε σίγουροι ότι δεν έχετε ποτέ να ακούσει.

⓵ Operation Safe Winter
Η #OpSafeWinter Είναι μια εκστρατεία με στόχο την ευαισθητοποίηση όσο περισσότερων χρηστών γίνεται προς το μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που ζουν στους δρόμους και για τους κινδύνους που είναι εκτεθειμένοι κατά τη διάρκεια κάθε χειμώνα. Η εκστρατεία ξεκίνησε το περασμένο έτος, αλλά η ομάδα έχει αποφασίσει να την τρέξει και φέτος.

⓶ Operation Cheetah Trade
Το όνομα μιλάει από μόνη της. Αυτή η εκστρατεία είναι ολοκαίνουργια και περιστρέφεται γύρω από το γεγονός ότι οι χώρες της Μέσης Ανατολής αρνούνται να ακολουθήσουν το διεθνές δίκαιο και να συνεχίζουν να επιτρέπουν να πωλούνται online μικρά άγρια ζώα τσίταχ.

⓷ Operation Death Eaters
Αυτό είναι πραγματικά ανατριχιαστικό. Προφανώς κάποια μέλη Anonymous έχουν διεισδύσει σε κάποιες online κοινότητες στο Dark Web που απευθύνονται σε κανίβαλους (ναι, υπάρχουν και τέτοιες ιστοσελίδες εκεί!!) και σχεδιάζουν να βρουν και να αποκαλύψουν ποιοι συμμετέχουν σε αυτές.

⓸ Operation Innocence Peshawar
Αυτή η λειτουργία έχει προγραμματιστεί για τις 16 Δεκεμβρίου 2015, σχετικά με την επέτειο ενός έτους από τη μαζική δολοφονία στο Peshawar που βρίσκεται στο Πακιστάν, όταν ισλαμιστές εξτρεμιστές σκότωσαν 132 παιδιά σε ένα σχολείο στην εν λόγω περιοχή. Δεν υπάρχουν κάποιες σχεδιασμένες DDoS επιθέσεις, οι hackers απλά σχεδιάζουν να στείλουν μηνύματα συμπαράστασης στα social media.

⓹ Operation Footage
Οι Anonymous παροτρύνουν τα μέλη τους να αποθηκεύουν όλα τα ηχητικά μηνύματα, βίντεο και εικόνες ως αποδείξεις για ότι ο ISIS δημοσιεύει στο διαδίκτυο και στη συνέχεια να το κατευθύνουν προς τις αρμόδιες αρχές, έτσι ώστε να μπορέσουν να καταχωρήσουν ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που εμπλέκονται με τον ISIS και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, όταν ο πόλεμος θα τελειώσει. Η εκστρατεία ξεκίνησε με ένα στον κατάλογο με τα μέλη του ISIS που έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα, όπως μαζικές δολοφονίες ή δημόσιες εκτελέσεις.

⓺ Operation Charitin
Αυτή είναι μια νέα εκστρατεία που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, αλλά ορισμένα μέλη των Anonymous υποσχέθηκαν υποστήριξη. Περιστρέφεται γύρω από το παιδί και τη φροντίδα των νέων εργαζομένων σε διάφορες χώρες που απομακρύνουν τα παιδιά μακριά από τις οικογένειές τους χωρίς έγκυρα αποδεικτικά στοιχεία. Αυτό είναι ένα γνωστό πρόβλημα και έχει συμβεί πολλές φορές σε οικογένειες μεταναστών που έχουν μετακινηθεί στις ανεπτυγμένες χώρες. Η OpCharitin φαίνεται να είναι μια εξέλιξη από την παλαιότερη εκστρατεία των Anonymous που ονομάζεται #OpYouthCare.

⓻ Operation Refugee Outreach
Η εκστρατεία αυτή είναι παρόμοια με την Operation Safe Winter (δείτε την 1η επιχείρηση αυτής της λίστας), μόνο που στοχεύει στους πρόσφυγες όλων των ειδών. Είναι περισσότερο μια κοινωνική εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης, και όχι ένας πόλεμος στον κυβερνοχώρο.

⓼ Operation Free Waters
Η εκστρατεία Free Waters σχετίζεται με ένα φράγμα που έχει κατασκευαστεί σήμερα στο Νείλο στην περιοχή Νουβία της Αιγύπτου. Η εκστρατεία αυτή είναι παρόμοια με την #OpMonsanto επειδή η ομάδα έχει κηρύξει τον πόλεμο ενάντια σε εταιρεία που δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει από μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Οι σχετικές δηλώσεις των Anonymous είναι διαθέσιμες στο GhostBin, εδώ και εδώ.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news