Αντιστροφή χρωμάτων στο Acrobat Reader για καλύτερη νυκτερινή ανάγνωση

Το Acrobat Reader είναι ένα πρόγραμμα ανάγνωσης PDF αρχείων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να εξασφαλίσουν την ανάγνωση εγγράφων σε διαφορετικά συστήματα χωρίς όμως να χάσουν καθόλου την μορφοποίησή τους σε σχέση με τη αρχική πηγή.

color acrobat reader

Η επεξεργασία ενός PDF είναι σχεδόν αδύνατη αν δεν έχετε το Adobe Acrobat DC, ή κάποια τέτοια παρόμοια εφαρμογή. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε το δωρεάν Adobe Reader, το οποίο σας επιτρέπει ουσιαστικά να μπορείτε μόνο να διαβάζετε PDF αρχεία.

Παρόλο που από το μενού του προγράμματος λείπουν όλες οι εντολές που έχουν να κάνουν με την κατασκευή, επεξεργασία, ή επιδιόρθωση ενός αρχείου εγγράφου, ο αναγνώστης εξακολουθεί να έχει στην διάθεσή του αρκετά χαρακτηριστικά για να μπορεί να αναγνώσει ένα PDF αρχείο σύμφωνα με τις προτιμήσεις του.

Η ανάγνωση των αρχείων αυτών που συνήθως βρίσκονται κάτω από ένα ολόλευκο φόντο με μαύρα γράμματα είναι ιδιαίτερα κουραστική το βράδυ, ιδιαίτερα αν στο δωμάτιό σας δεν έχετε αναμμένο κάποιο φως.

Επιπλέον υπάρχουν κείμενα που οι συνδυασμοί των χρωμάτων είναι αποτυχημένοι και δυσκολεύουν την ανάγνωση. Μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο εμφάνισης του κειμένου μέσα από το μενού του Acrobat Reader της Adobe, έτσι ώστε να συμβαδίζει με τις εκάστοτε προτιμήσεις σας. Ας δούμε το πώς.

Ανοίξτε ένα αρχείο PDF (οποιοδήποτε αρχείο) στο Adobe Reader. Μεταβείτε στο μενού στο Edit και μετά στο Preferences (Προτιμήσεις). Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει κάντε κλικ στην καρτέλα Accessibility (Προσβασιμότητα) και ενεργοποιήστε την επιλογή Replace Document Colors (Αντικατάσταση χρωμάτων εγγράφου).

color2

Στη συνέχεια, επιλέξτε του Use High-Contrast Colors (Χρήση χρωμάτων υψηλής αντίθεσης) και επιλέξτε ένα χρώμα σχεδίου από τις διαθέσιμες προεπιλογές. Αν δεν χρειάζεστε υψηλή χρωματική αντίθεση, αλλά απλά θα θέλατε να κάνετε το έγγραφο ευκολότερο να διαβαστεί με χαμηλό φωτισμό, π.χ. το βράδυ, επιλέξτε το Custom Color (Προσαρμοσμένο χρώμα) αντ ‘αυτού. Στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα της σελίδας, και το κείμενο του εγγράφου, απλά αναστρέφοντας την υπάρχουσα επιλογή έτσι ώστε το χρώμα της σελίδας είναι μαύρο, και το κείμενο να είναι λευκό.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αυτό θα επηρεάσει όλα τα έγγραφα που ανοίγετε με το Adobe Reader και έτσι θα πρέπει να επαναφέρετε τις αρχικές επιλογές όταν τελειώσετε την νυκτερινή ανάγνωση ή όταν διαβάζετε με καλύτερο φως.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.110 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).