Αδελφές του Αγίου Ιωσήφ της Ειρήνης vs Microsoft

Η έχει επιβιώσει από δύσκολες μάχες εναντίον της Apple και της Google, αλλά τώρα η εταιρεία αντιμετωπίζει έναν τρομερό εχθρό: τις Αδελφές του Αγίου Ιωσήφ της Ειρήνης (Sisters of St. Joseph of Peace).
26304713537 034f32d6a5 b

Η κοινότητα προσπαθεί να θέσει την εταιρεία υπόλογη για την τεχνολογία της, και προτρέπει τους μετόχους της Microsoft να ψηφίσουν υπέρ δύο προτάσεων σε μια συνάντηση στις 30 Νοεμβρίου:

  • Να ζητήσουν από τη Microsoft να διασφαλίσει ότι οι λομπίστες της τηρούν τις αξίες και τις πολιτικές της για τη φυλετική δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το απόρρητο.
  • Να ζητήσουν από τη Microsoft να σταματήσει όλες τις πωλήσεις αναγνώρισης προσώπου σε κρατικούς φορείς.

Οι αδερφές μπορεί να μην μοιάζουν με τις στερεότυπες ψηφιακές ακτιβίστριές που γνωρίζουμε, αλλά είναι γνώστες της τεχνολογίας πολύ περισσότερο από όσο θα περίμενε κανείς.

Ποιες είναι οι αδελφές του Αγίου Ιωσήφ της Ειρήνης;

Το Ρωμαιοκαθολικό τάγμα ιδρύθηκε το 1884 στο Nottingham της Αγγλίας από τη Margaret Anna Cusack και έχει μια ιστορία στην προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης σαν μια οδό προς την ειρήνη. Αυτή τη στιγμή η εκκλησία υπάρχει στις ΗΠΑ, το ΗΒ και την Αϊτή.

  NSA Διείσδυσε στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα της Κίνας

Οι αδερφές είναι έμπειρες δικηγόροι μετόχων. Φέτος, έχουν στρέψει τις προσπάθειες τους στα λόμπι της Microsoft.

Η αδερφή Susan Francois είναι εξέχουσα ακτιβίστρια του τάγματος.

Ήταν κάποτε εκλογικός υπάλληλος στο Πόρτλαντ του Όρεγκον και στο ιστολόγιό της, αναφέρει ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου έβαλαν τους σπόρους για τη “μετάβαση της από γραφειοκράτη σε μοναχή Gen-X”.

“Ως μέτοχοι, ως εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας, ως υποστηρικτές της δικαιοσύνης, μπορούμε και πρέπει να λογοδοτήσουμε σε αυτές τις εταιρείες”, αναφέρει σε ένα βίντεο της εκστρατείας. “Η νέα καινοτομία θα πρέπει να υποστηρίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και μια ίση και δίκαιη κοινωνία, και όχι να μεγεθύνει την διαίρεση και τις διακρίσεις”.

Η αδελφή Susan είναι επίσης μια πολύ παραγωγική χρήστης του Twitter. Το 2018, οι New York Times της πήραν συνέντευξη αφού έστελνε καθημερινά προσευχές στον Donald Trump για περισσότερες από 650 ημέρες.

  Η Microsoft κυκλοφόρησε την ένημέρωση KB5020953 για όσους έχουν πρόβλημα με το OneDrive

Καθώς οι διαδηλώσεις για τη φυλετική δικαιοσύνη σάρωσαν τις ΗΠΑ πέρυσι, η Microsoft δεσμεύτηκε να περιορίσει τις πωλήσεις τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου στην αστυνομία. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έκανε καμία αναφορά για τους άλλους επίμαχους κυβερνητικούς της πελάτες, όπως το ICE και τα αυταρχικά καθεστώτα.

Η εταιρεία προσπαθεί επίσης να διαμορφώσει τους κανονισμούς που τη διέπουν. Η Microsoft άσκησε σκληρές πιέσεις για τους νόμους της αναγνώρισης προσώπου που εγκρίθηκαν στην Ουάσιγκτον πέρυσι.

“Παρά τα όσα λέει δημόσια, η Microsoft δαπανά τον ετήσιο προϋπολογισμό της για λόμπι 9,5 εκατομμυρίων δολαρίων που ασχολείται με την καταπολέμηση ενός νομοσχεδίου που θα απαγόρευε τη διακριτική αναγνώριση προσώπου”, ανέφερε η αδελφή Susan.

“Στην πραγματικότητα, πιέζει τα κράτη να ψηφίσουν νόμους που θα αύξήσουν τη χρήση της επικίνδυνης τεχνολογίας παρακολούθησης από την αστυνομία”.

Οι αδελφές του Αγίου Ιωσήφ της Ειρήνης είχαν ζητήσει από τη Microsoft μια έκθεση σχετική με τον τρόπο με τον οποίο το λόμπι της ευθυγραμμίζεται με τις δεδηλωμένες αρχές της, ανέφερε η Hill τον Ιούνιο. Τώρα λοιπόν κάλεσαν τους μετόχους της εταιρείας να θέσουν την εταιρεία υπόλογη.

Καλή τύχη, αδερφές.

Microsoft,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


38  +    =  47