Το Faces της Adobe επιτρέπει να σχεδιάσετε γραμματοσειρές

Πριν λίγο καιρό ο Lee Brimelow, επικεφαλής σχεδιαστής των προϊόντων της , μας έκανε μια γρήγορη προεπισκόπηση ενός από τα επερχόμενα έργα της Adobe, με την κωδική ονομασία , που θεωρητικά, θα επιτρέψει στους χρήστες να δημιουργήσουν και να σχεδιάσουν τις δικές τους γραμματοσειρές.

adobe faces

Για πολλά χρόνια, η τέχνη της τυπογραφίας περιοριζόταν σε λίγους που ήταν πρόθυμοι να διαθέσουν το χρόνο και την προσπάθεια για να μάθουν τεχνικές στοιχειοθεσίας, δυσνόητα προγράμματα, και να τα συνδυάσουν όλα αυτά με σύγχρονα λογισμικά όπως το Adobe Illustrator ή το FONTLAB Studio.

Το project Faces της Adobe στοχεύει στη απλούστευση όλων αυτών και κατά συνέπεια την παροχή δυνατότητας σε κάθε χρήστη να σχεδιάσει τις δικές του γραμματοσειρές. Για το πόσο εύκολο μπορεί να γίνει δεν έχετε παρά να παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και να δείτε ότι τα πάντα ρυθμίζονται με μερικές οριζόντιες μπάρες.

Η τεχνολογία πίσω από το Project Faces έχει πατήσει στις προσπάθειες της Adobe το , όταν είχε αγοράσει μία μικρή εφαρμογή για Windows 98 που την ονόμαζε Ares Font Chameleon και η οποία, ακριβώς όπως και το Project Faces, επέτρεπε στους χρήστες, σε κάποιο βαθμό, να αλλάζουν τις ιδιότητες μίας γραμματοσειράς με λίγα ρυθμιστικά κουμπιά.

  FDA ενέκρινε φάρμακο αξίας 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων

Προς το παρόν, το Project Faceς δεν έχει κυκλοφορήσει έξω από τα γραφεία της Adobe, αλλά όπως φαίνεται από το βίντεο, η εφαρμογή εργάζεται άψογα σε iOS.

Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  11  =  21