Αφαιρέστε το νερό από το ηχείο του τηλεφώνου σας

Δείτε μερικά δωρεάν διαδικτυακά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε το νερό από το του τηλεφώνου σας.

clean speaker

Σας έπεσε το τηλέφωνο στην τουαλέτα; στον νιπτήρα; στην πισίνα; Όταν εισέρχεται νερό στο ηχείο του τηλεφώνου σας, ο αδυνατίζει ή ακόμα μπορεί να να μην ακούγεται καν. Εάν αφήσετε οποιοδήποτε είδος υγρού να παραμείνει στο ηχείο σας μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές, όταν θα στεγνώσει.

Φυσικά η πρώτη κίνηση σας αν σας πέσει το τηλέφωνο στο νερό είναι να αφαιρέσετε την μπαταρία του. Όμως τα σημερινά τηλέφωνα έχουν ενσωματωμένη και μη αποσπώμενη μπαταρία και έτσι αυτό το βήμα παρακάμπτεται. Στην συνέχεια απλά το κλείνετε και περιμένετε να στεγνώσει, ευελπιστώντας ότι όταν θα ξανανοίξει (αν ξανανοίξει) όλα θα είναι μια χαρά.

Όμως υπάρχει περίπτωση μετά το στέγνωμα, ενώ το σας να δουλεύει κανονικά το ηχείο του είτε να μην ακούγεται είτε να κάνει σαν να πνίγεται. Η βλάβη οφείλεται στα υπολείμματα νερού που είναι κολλημένα μέσα στο τηλέφωνο. Το νερό αυτό μπορεί να πεταχτεί προς τα έξω, αν η μεμβράνη του ηχείου ταλαντωθεί σε υψηλή συχνότητα.

Υπάρχουν ιστοσελίδες στο διαδίκτυο που μπορούν να κάνουν αυτή ακριβώς την δουλειά. Προσφέρουν ένα σύστημα αναπαραγωγής ήχου, υψηλής συχνότητας και έντασης, που βοηθά την απόρριψη των σταγονιδίων νερού από τα ηχεία. Λειτουργούν τέλεια σε οποιοδήποτε είδος τηλεφώνου και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλώς να παίξετε τον ήχο και αυτό θα φροντίσει για τα υπόλοιπα. Πάμε να τις δούμε:

1. Fix My Speakers
Το Fix My Speakers είναι ένα ιστότοπος που μετά από εντολής σας μπορεί να “παίξει” ένα δυνατό και υψηλής συχνότητας ήχο με παύσεις, που τελικά πετάει έξω το νερό από το ηχείο του τηλεφώνου.

  5,3 δισεκατομμύρια smartphone θα γίνουν απόβλητα το 2022

Ο ιστότοπος είναι δωρεάν για χρήση και δεν απαιτείται εγγραφή για να τον χρησιμοποιήσετε. Απλώς μεταβείτε στην αρχική σελίδα και, στη συνέχεια, ξεκινήστε την αναπαραγωγή του ήχου πατώντας το κουμπί που βρίσκεται στη μέση. Θα αναπαράγει έναν έντονο ήχο υψηλής συχνότητας για κάποια δευτερόλεπτα, κάνοντας παύσεις του 1-2 δευτερολέπτων, και τελικά θα δημιουργήσει μια πίεση του αέρα προς τα έξω που θα παρασύρει το νερό.

Το καλό με αυτή την είναι ότι το Fix My Speakers είναι ιστότοπος και όχι αυτόνομη εφαρμογή. Δεν χρειάζεται να την κατεβάσετε και να την εγκαταστήσετε, δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από ένα περιηγητή. Μπορεί να δουλέψει παντού, στο , στο laptop, στο desktop, στα ακουστικά σας και γενικά όπου υπάρχει ηχείο.

2. Clean My Speaker
Το Clean My Speaker είναι μία άλλη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο που που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βγάλετε το νερό από το ηχείο ενός πνιγμένου τηλεφώνου. Σκεφτείτε το ως μια άλλη εναλλακτική λύση στην λύση Νο 1. Αυτός ο ιστότοπος λειτουργεί εδώ με παρόμοιο τρόπο και πρέπει μόνο να ξεκινήσετε τον ήχο.

Μεταβείτε στον κύριο ιστότοπο από τον παραπάνω σύνδεσμο και μετά απλώς παίξτε τον ήχο. Αφήστε το να παίξει για λίγα λεπτά και μετά ελέγξτε την ποιότητα του ηχείου σας. Ο ιστότοπος είναι απλός και λειτουργεί σε οποιαδήποτε τηλέφωνο iOS και Android, καθώς και σε οτιδήποτε διαθέτει ηχείο και δεν ξέρει κολύμπι.

  Sysinternals : Νέα έκδοση από την Microsoft

3. Speaker Cleaner
Το Speaker Cleaner είναι μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Android που μπορείτε να την κατεβάσετε από το Play.

Περιλαμβάνει ένα συγκεκριμένο εργαλείο γεννήτριας ήχου και δονήσεων που θα σας βοηθήσει τελικά να αφαιρέσετε νερό από το τηλέφωνο. Απλώς ξεκινάτε τον ήχο και ξαπλώνετε το τηλέφωνο με την οθόνη στραμμένη προς τα κάτω. Η εφαρμογή θα δημιουργήσει ένα μοτίβο διαφόρων ήχων και δονήσεων και θα καθαρίσει το ηχείο του τηλεφώνου σας.

Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι τρέχει μόνο σε κινητά Android και ότι περιέχει διαφημίσεις.

4. Διάφορες γεννήτριες ήχων.
Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές στο Google Play αλλά και για iOS που απλά μπορούν να αναπαράγουν ήχους. Συνήθως έχουν σαν περιγραφή το “Γεννήτρια συχνοτήτων” ή είναι πολυεργαλεία που εμπεριέχουν και την γεννήτρια συχνοτήτων.
Παράδειγμα τέτοιων εφαρμογών είναι το Phyphox και το Sonic Sound Wave Generator.

Και δεν είναι τα μόνα. Μία απλή αναζήτηση στις λέξεις generator θα σας δείξει ένα σωρό αντίστοιχα εργαλεία. Όλα κάνουν την ίδια δουλειά με τα δύο πρώτα παραδείγματά μας. Εκπέμπουν μία ή περισσότερες συχνότητες που είναι ικανή να εξωθήσει το νερό μακριά από το τηλέφωνο. Δεν έχετε παρά να τις δοκιμάσετε.

Οι υψηλής συχνότητας ήχοι μπορούν να κάνουν και άλλες δουλειές, όπως να βοηθήσουν στην εκπαίδευση σκύλων κλπ, οπότε γενικότερα ότι μπορεί να εκπέμψει δυνατά ένα μονότονο ήχο υψηλής συχνότητας, άσχετα για πιο λόγο είναι προορισμένο, μπορεί να διώξει και τα ξένα σώματα από τα ηχεία σας.

ήχος,ηχείο,smartphone,sound,generator

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


9  +  1  =