Μετά τον Snowden: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να περάσουν το PCNA

Ενώ ο Snowden συνεχίζει να διαθέτει πληροφορίες για τις κατασκοπευτικές δράσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ, το Κογκρέσο ετοιμάζεται να περάσει νομοσχέδιο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που υποτίθεται ότι μπορεί να σταματήσει το κύμα των παραβιάσεων από hackers στις αμερικανικές εταιρείες.

Φυσικά φαίνεται να αγνοεί παντελώς τις διαμαρτυρίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τις ατομικές ελευθερίες. Snowden Snowden word spy Snowden

Την Τετάρτη η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε (307-116) για να περάσει το νόμο Protecting Cyber Networks Act, ένα νομοσχέδιο που αποσκοπεί να καταστήσει δυνατή την ανταλλαγή δεδομένων για απειλές ασφάλειας του κυβερνοχώρου μεταξύ επιχειρήσεων και κυβερνητικών υπηρεσιών.

Αυτό το νέο σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σαν ανοσοποιητικό σύστημα σε πραγματικό χρόνο, ενάντια στις επιθέσεις από hackers, επιτρέποντας στις εταιρείες να προειδοποιούν η μία την άλλη μέσω της κυβέρνησης, σχετικά με τα εργαλεία και τις τεχνικές των επιτιθέμενων.

Οι υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων, αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο απειλεί να ανοίξει ένα νέο κανάλι χωρίς επιστροφή για την επιτήρηση των Αμερικανών πολιτών (και όχι μόνο). Με την χορήγηση αδειών παρακολούθησης, οι εταιρείες ουσιαστικά αποκτούν νομική ασυλία για να μοιράζονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους με τους κρατικούς φορείς που περιλαμβάνουν και την NSA.

“Το PCNA θα αυξήσει σημαντικά την πρόσβαση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) σε προσωπικές πληροφορίες, και θα εξουσιοδοτήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για χιλιάδες άλλους σκοπούς άσχετους με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο,” αναφέρει ένα έγγραφο υπογεγραμμένο από 55 ομάδες των πολιτικών ελευθεριών και εμπειρογνώμονες της ασφάλειας πληροφοριών. Στις ομάδες που υπέγραψαν συμπεριλαμβάνονται οι: American Civil Liberties Union, Electronic Frontier Foundation, Freedom of the Press Foundation, Human Rights Watch και πολλές άλλες.

«Οι αποκαλύψεις των τελευταίων δύο ετών σχετικά με τις καταχρήσεις της κοινότητας των μυστικών υπηρεσιών και των αρχών εποπτείας στο πεδίο της συλλογής και χρήσης των ατομικών πληροφοριών από τον Snowden, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση υπερβαίνει τον νόμο, ιδιαίτερα όταν η γλώσσα του νόμου δεν είναι σαφής,” Το [ΡΟΝΑ] αποτυγχάνει να παρέχει ισχυρή προστασία της ιδιωτικής ζωής ή επαρκή σαφήνεια σχετικά με το πως μπορούν να ληφθούν μέτρα, ποιες πληροφορίες μπορούν να μοιραστούν, και πώς οι πληροφορίες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση.”

Οι υποστηρικτές της προστασίας δεδομένων δεν έχουν παραιτηθεί και ζητούν από την κυβέρνηση Obama, να θέσει προεδρικό βέτο, σύμφωνα με αυτά που είχε υποσχεθεί στην εποχή του Snowden. Εμφανίστηκε μάλιστα μια νέα ιστοσελίδα που ονομάζεται StopCyberspying.com που ζητάει από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να επανεξετάσει τα νομοσχέδια PCNA, CISA ή και κάθε άλλο νομοσχέδιο που απειλεί να διευρύνει την επιτήρηση στο internet.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).