Η αξία των Bitcoin πέρασε το ένα τρις

Η τιμή του σημείωσε άνοδο στα 56.000$ την Παρασκευή, ωθώντας τη συνδυασμένη αξία όλων των bitcoin να ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια – τουλάχιστον θεωρητικά.

Η τιμή αυτή είναι κάτι περισσότερο από την κεφαλαιοποίηση αγοράς του Facebook. Η αξία του Bitcoin σχεδόν διπλασιάστηκε από τα 29.000$ που ήταν στην αρχή του έτους.

Παραπάνω αναφέρουμε “θεωρητικά” επειδή δεν είναι όλα τα bitcoin διαθέσιμα για χρήση. Κάθε bitcoin (ή κλάσμα του bitcoin) προστατεύεται με μία ή περισσότερες κρυπτογραφικές υπογραφές. Για να μεταφέρετε ένα bitcoin, πρέπει να γνωρίζετε το αντίστοιχο ιδιωτικό κλειδί του. Και μερικά από αυτά τα κλειδιά έχουν χαθεί. Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε πόσα.

Για παράδειγμα, ένας Βρετανός ισχυρίζεται ότι πέταξε έναν σκληρό δίσκο το 2013 που περιείχε κλειδιά για 7.500 bitcoin – αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων σε σημερινή τιμή. Ζήτησε άδεια για εκσς των απορριμάτων, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.

Τέτοιου είδους περιστατικά έχει επαναληφθεί πολλές φορές τα τελευταία 12 χρόνια. Μάλλον ήταν ένα ιδιαίτερα συνηθισμένο συμβάν στα πρώτα δύο χρόνια του bitcoin, όταν το δεν είχε αξία. Το 2010, κάποιος πλήρωσε 10.000 bitcoin για δύο πίτσες, μια συν που πλέον αναγνωρίζεται ευρέως σαν η πρώτη εμπορική πληρωμή με bitcoin.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your inbox!

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).