Η Al-Qaeda αλλάζει λογισμικό κρυπτογράφησης

Η απάντηση της Al-Qaeda: Πέρυσι, μετά τις διαρροές από τον Snowden, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι οι αποκαλύψεις θα κάνουν πολύ πιο δύσκολο το έργο της υπηρεσίας, που σύμφωνα με το πρωτόκολλο είναι να παρακολουθεί αυτούς που προσπαθούν να βλάψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, και να γνωστοποιεί επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Al-Qaeda
Al-Qaeda fighter AP

Σαν απάντηση των αποκαλύψεων για ις δράσεις της NSA, οι τρομοκράτες της Αl-Qaeda έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ισχυρότερες τεχνικές κρυπτογράφησης προκειμένου να αποφύγουν τις διαρροές, σύμφωνα με  μια πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύθηκε από την εταιρεία πληροφοριών και ανάλυσης απειλών, Recorded Future.
Η ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία πληροφοριών αποκάλυψε ότι μεγάλες Τρομοκρατικές Οργανώσεις, όπως την Αl-Qaeda άλλαξαν λογισμικό κρυπτογράφησης για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, μετά τις αποκαλύψεις για τις δράσεις της Υπηρεσίας της Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) από τον Edward Snowden.
Όπως ήδη γνωρίζετε η Αl-Qaeda είναι μια παγκόσμια στρατιωτική, ισλαμική οργάνωση που λειτουργεί σαν ένα δίκτυο που περιλαμβάνει ένα πολυεθνικό στρατό και ένα ριζοσπαστικό κίνημα με Σουνίτες Μουσουλμάνους που προσπαθεί για την παγκόσμια jihad.
Από το 2007, η Αl-Qaeda χρησιμοποιούσε ένα δικό της ενσωματωμένο λογισμικό κρυπτογράφησης, το Mujahideen Secrets για τις online συνδέσεις αλλά και για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της. Η εταιρεία πληροφοριών Recorded Future, παρατήρησε ότι τώρα χρησιμοποιούν ορισμένα νέα εργαλεία κρυπτογράφησης και έχουν υιοθετήσει νέες υπηρεσίες όπως τη κινητή τηλεφωνία, το instant messaging, αλλά και υπολογιστές Mac, για να αποκρύπτουν τις επικοινωνίες τους.
“Η φύση αυτών των νέων crypto προϊόντων δείχνει τη στρατηγική χρησιμοποίησης ισχυρότερης και ευρύτερης κρυπτογράφησης στη Δύση (κυρίως τις ΗΠΑ)”, αναφέρει η έκθεση .
Οι τρεις διαφορετικές τρομοκρατικές οργανώσεις που συνδέονται με την Al-Qaeda (η GIMF, η Al-Fajr Technical Committee και η ISIS) κυκλοφόρησαν τρία νέα μεγάλα εργαλεία κρυπτογράφησης μέσα σε διάστημα τριών έως πέντε μηνών από τις πρώτες διαρροές του Snowden, σύμφωνα με την έκθεση .
Αυτά τα τρία εργαλεία έρχονται να ενισχύουν το αρχικό εργαλείο κρυπτογράφησης Mujahideen Secrets, που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Αl-Qaeda από το 2007.

Η Recorded Future αναφέρει τα τρία εργαλεία της Al-Qaeda. Αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα τους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).