Αλλάξτε το προεπιλεγμένο όνομα ενός νέου φακέλου στα Windows 10

Όταν δημιουργείτε έναν νέο φάκελο στα 10, το λειτουργικό σύστημα το ονομάζει από προεπιλογή “Νέος ”.

Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να αλλάξετε το προεπιλεγμένο τυπικό των πρόσφατα δημιουργημένων φακέλων, μέσω του μητρώου. Αντί δηλαδή σε κάθε νέο φάκελο που δημιουργείτε τα , αυτά να τον ονομάζουν από προεπιλογή “” μπορείτε να το κάνετε να το ονομάζουν οτιδήποτε εσείς θέλετε.

Η μόνος τρόπος που υπάρχει για να αλλάξετε το προεπιλεγμένο όνομα κάθε νέου φακέλου είναι μέσα από το μητρώο. Πάμε να δούμε πως.

Βήμα 1: Θα πειράξετε την . Για καλό και για κακό κάντε της ένα backup πρώτα. Οδηγίες για το Backup θα βρείτε σε αυτό το άρθρο.

Βήμα 2: Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου (registry). Αν δεν ξέρετε το πως, πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + R και στο παράθυρο της εκτέλεσης που θα εμφανιστεί, γράψτε και πατήστε το πλήκτρο ΟΚ.

Βήμα 3: Πηγαίνετε στην παρακάτω διεύθυνση:

Υπολογιστής\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer

Βήμα 4: Στο αριστερό παράθυρο βρείτε το Κλειδί “NamingTemplates” και επιλέξτε το. Αν το κλειδί δεν υπάρχει τότε δημιουργήστε το (στο αριστερό παράθυρο πάνω στο κλειδί “Explorer” κάντε δεξί κλικ > Δημιουργία > Κλειδί και δώστε του το όνομα NamingTemplates).

Βήμα 5: Κάντε δεξί κλικ πάνω στο Κλειδί NamingTemplate και επιλέξτε Δημιουργία > Τιμή Συμβολοσειράς. Δώστε της το όνομα “RenameNameTemplate”.

  Χρησιμοποιήστε ένα laptop σαν δεύτερη, ασύρματη οθόνη

Βήμα 6: Στο δεξί παράθυρο κάντε διπλό κλικ στην συμβολοσειράς RenameNameTemplate για να ορίσετε την αξία της σε ότι σας αρέσει, για παράδειγμα σε “Γειά σου Iguru”. Στο πεδίο Δεδομένα τιμής (Value Data) εισαγάγετε το νέο κείμενο που θέλετε να εμφανίζεται όταν δημιουργείτε έναν νέο φάκελο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα επιλέξουμε το “Φάκελος Δημήτρη”.

Βήμα 7: Κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου και οι αλλαγές θα αποθηκευτούν αυτόματα.

Τώρα, κάθε φορά που δημιουργείτε έναν νέο φάκελο, αυτός θα ονομάζεται “Φάκελος Δημήτρη” αντί για ¨Νέος Φάκελος”.

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε κανέναν από τους παρακάτω χαρακτήρες:

\ / ; : * " > 

Επαναφορά
Αν θέλετε να ξανακάνετε τα Windows 10 όπως ήταν απλά κάντε την αντίστροφή διαδικασία. Δηλαδή ανοίξτε το μητρώο και διαγράψτε την Συμβολοσειρά “RenameNameTemplate” και το κλειδί “NamingTemplates” (αν το δημιουργήσατε χειροκίνητα και δεν υπήρχε ήδη εκεί).

Αστεία πλευρά
Αν τον υπολογιστή σας τον μοιράζεστε με άλλον, τότε μπορείτε στο πεδίο Δεδομένα τιμής της Συμβολοσειράς RenameNameTemplate να βάλετε κάτι σχετικό με τον άλλον. Όπως “Μην με πειράζεις Νίκο”, “Σταμάτα τους φακέλους Μαρία”, “Χαλασμένος φάκελος”, “Τι θα φάμε σήμερα”, “Σε βαρέθηκα να μου φτιάχνεις φακέλους”, “Πανάθα για πάντα” κλπ.

Και φυσικά να μην του πείτε τίποτα. Κάποια στιγμή θα το ανακαλύψει μόνος του.

Καλή επιτυχία.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).