Αποχώρηση του Eric Schmidt από Chairman στην Alphabet

H Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο Eric Schmidt θα αποχωρήσει από την θέση του εκτελεστικού προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και θα πάρει το ρόλο του τεχνικού συμβούλου.

Ο Schmidt θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της Alphabet. Οι αλλαγές αναμένεται να τεθούν σε ισχύ κατά την επόμενη τακτική συνεδρίαση της εταιρείας τον Ιανουάριο του 2018.Alphabet

“Ο Larry, ο Sergey, ο Sundar και εγώ όλοι πιστεύουμε ότι ο χρόνος είναι σωστός στην εξέλιξη της Alphabet για αυτή τη μετάβαση”, δήλωσε ο Schmidt σε μια δήλωση.

“Η δομή της Alphabet λειτουργεί καλά και η Google και τα άλλα στοιχήματά μας ευδοκιμούν. Τα τελευταία χρόνια, ξοδεύω πολύ από τον χρόνο μου για θέματα επιστήμης – τεχνολογίας και φιλανθρωπία και σχεδιάζω να επεκτείνω αυτό το έργο”.

Το διοικητικό συμβούλιο της Alphabet αναμένει να διορίσει έναν μη εκτελεστικό πρόεδρο στη συνεδρίαση του Ιανουαρίου, σύμφωνα με την εταιρεία και προς το παρόν δεν έχουν ονομάσει κάποιον υποψήφιο.

“Από το 2001, ο Eric μας προσέφερε επιχειρηματική και μηχανική τεχνογνωσία καθώς και ένα σαφές όραμα για το μέλλον της τεχνολογίας”, δήλωσε ο Larry Page, Διευθύνων Σύμβουλος της Alphabet.

“Συνεχίζοντας τα 17 χρόνια υπηρεσίας του στην εταιρεία, θα μας βοηθήσει τώρα ως τεχνικός σύμβουλος σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας. Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος για την πρόοδο που σημειώνουν οι εταιρείες μας και για τους ισχυρούς ηγέτες που οδηγούν αυτή την καινοτομία.”

Όταν ο Schmidt εντάχθηκε στην Google το 2001, άρχισε να υπηρετεί την εταιρεία ως CEO. Το 2011, ο Schmidt μετατράπηκε σε εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας, όπου ενεργούσε και ως σύμβουλος των συνιδρυτών Page και Sergey Brin.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).