Αλβανία διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα και μισθοί εργαζομένων

Η αλβανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε και ζήτησε συγγνώμη την Πέμπτη για μια διαρροή δεδομένων που αποκάλυψε προσωπικές πληροφορίες και μισθούς για 637.138 πολίτες, περισσότερο από το 22% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Λεπτομέρειες όπως ονόματα, αριθμοί ταυτότητας, μισθοί, θέσεις εργασίας και ονόματα εργοδοτών κοινοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στο WhatsApp σε ένα έγγραφο του Excel.albania

Το έγγραφο περιελάμβανε φορολογικά και μισθολογικά στοιχεία που υπέβαλαν εταιρείες στην αλβανική κυβέρνηση για τον μήνα Ιανουάριο του 2021, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε μια συνέντευξη Τύπου σήμερα, ο πρωθυπουργός Edi Rama επιβεβαίωσε και ζήτησε συγγνώμη για την διαρροή.

“Σύμφωνα με μια προκαταρκτική ανάλυση, μοιάζει περισσότερο με εσωτερική διαρροή παρά με εξωτερική κυβερνοεπίθεση”, ανέφερε ο Rama στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Associated Press.

Η διαρροή διερευνάται από την Εισαγγελία των Τιράνων, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπηρεσίες όπως η Εφορία και το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα διερευνήσουν τις δραστηριότητές τους, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, καθώς είναι οι μόνοι που θα διαχειριζόταν πληροφορίες σχετικά με μισθούς και ίσως είναι η πιθανή πηγή της διαρροής.

  OpenShot Video Editor 3.0.0 Δωρεάν ισχυρός επεξεργαστής βίντεο

Το περιστατικό σηματοδοτεί τη δεύτερη μεγάλη διαρροή κυβερνητικών δεδομένων μετά τα στοιχεία περισσότερων από 910.000 πολιτών που διέρρευσαν τον Απρίλιο, λίγο πριν από τις εκλογές.

Αυτή η διαρροή πιστεύεται ότι ήταν ένα αντίγραφο της βάσης δεδομένων των ψηφοφόρων της χώρας που παρασχέθηκε στο κυβερνών κόμμα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, για εκλογικούς σκοπούς.

Μετά τη δεύτερη διαρροή αυτής της εβδομάδας, το Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησε τώρα επίσημα την παραίτηση του Rama, κατηγορώντας τον ότι διέρρευσε πληροφορίες για τους μισθούςγια πολιτικούς λόγους.

Αντίγραφα του αρχείου Excel που διέρρευσε κυκλοφορούν σε κανάλια της εφαρμογής και πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν από απατεώνες για την επιλογή μελλοντικών στόχων.

Αλβανία

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).