Η AMD ανακοινώνει το «Project SkyBridge»

Η AMD ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία μίας νέας κατηγορίας επεξεργαστών που θα συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των 64-bit x86 με τα ARM SoC, σαν αποτέλεσμα του προγράμματος SkyBridge.

i-amd-anakoinonei-to-project-skybridge

Το εν λόγω πρόγραμμα επιχειρεί να παντρέψει δύο διαφορετικές αρχκτονικές κατασκευής επεξεργαστών, επιτρέποντας σε κάθε ένα από τα διαφορετικά σχέδια να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα ίδια motherboard, με ελάχιστες ή καθόλου αλλαγές.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η καλύτερη «προετοιμασία» της εταιρείας απέναντι στα νέα προϊόντα που πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε, η ΑMD τα τελευταία χρόνια έχει συνεχείς απώλειες λόγω της συνεχιζόμενης συρρίκνωσης της αγοράς επεξεργαστών για κλασσικούς επεξεργαστές. Παράλληλα, υπολείπεται σημαντικά και της Intel, κύριας ανταγωνίστριάς της.

Η ΑMD μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσία στην αγορά επεξεργαστών για φορητές συσκευές και καθώς θα συνεχίσει να κινείται πρωτίστως στα παραδοσιακά PC και στους servers, σχεδιάζει μέσω του προγράμματος SkyBridge να εισέλθει σταδιακά και σε αυτό το κομ της αγοράς.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έλαβε και την άδεια κατασκευής επεξεργαστών αρχιτεκτονικής ARM, από τη βρετανική εταιρεία ARM, της οποίας οι επεξεργαστές χαμηλής ενέργειας χρησιμοποιούνται ευρέως σε smartphones, tablets και σε servers χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).