Η Microsoft ανακοίνωσε τη δυνατότητα antivirus για το Microsoft Office

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι εφαρμογές του Office 365 υποστηρίζουν το χαρακτηριστικό Antimalware Scan Interface (AMSI) και έτσι επιτρέπουν στους μηχανισμούς προστασίας από ιούς να ανιχνεύουν και να αποκλείουν κακόβουλες μακροεντολές.

Οι μολυσμένες μακροεντολές αποτελούν εδώ και καιρό μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τους χρήστες του Microsoft Office. Η εταιρεία αναφέρει ότι αυτή η νέα δυνατότητα θα βοηθήσει να προστατεύονται οι χρήστες, όταν εργάζονται online με έγγραφα.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του AMSI είναι ότι είναι ένα ανοιχτό περιβάλλον εργασίας που μπορεί να λειτουργήσει με σχεδόν οποιαδήποτε πρόγραμμα αντιμετώπισης ιών, οπότε από προεπιλογή έχει την υποστήριξη του Windows Defender και υποστηρίζεται επίσης και από προϊόντα τρίτων κατασκευαστών.

Το AMSI έχει ήδη ενσωματωθεί στο Office 365 δηλαδή σε εφαρμογές όπως Word, Excel, PowerPoint, Access, Visio και Publisher. Σημειώστε όμως ότι δεν θα σαρωθούν οι μακροεντολές εάν οι ρυθμίσεις ασφαλείας σας είναι “Enable All Macros” και αναφέρονται ως αξιόπιστες ή από αξιόπιστες τοποθεσίες.

  ERDi φυλλάδιο για την προστασία της ιδιωτικότητας των νέων

Οι χρήστες με λειτουργικό σύστημα Windows 10 και με Windows Defender επωφελούνται από πρόσθετη προστασία, χάρη στον μηχανισμό που τρέχει από το σύννεφο και χρησιμοποιεί το ενσωματωμένο AMSI για να καθορίσει εάν μια μακροεντολή είναι επικίνδυνη ή όχι.

“Όταν οι συσκευές συναντούν έγγραφα με ύποπτο κώδικα μακροεντολών, το Windows Defender στέλνει στο σύννεφο τα μεταδεδομένα και άλλα χαρακτηριστικά για την εκμάθηση των μηχανών, σε συνδυασμό με σήματα από το Office AMSI. Τα αποτελέσματα από την εκμάθηση των μηχανών μεταφράζονται σε προστασία σε πραγματικό χρόνο για τους υπόλοιπους πελάτες των Windows Defender, αν και εφόσον έχουν ενεργοποιημένη την προστασία από το σύννεφο”, σημειώνει η Microsοft.

Το AMSI είναι μια τεχνολογία που ενσωματώθηκε στα Windows 10 το 2015 για να παρέχει στους προγραμματιστές μια προηγμένη μέθοδο για να πραγματοποιούν ανίχνευση ιών για οποιαδήποτε δεδομένα.

[do_widget id=blog_subscription-3]

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


40  +    =  46