Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας από τους κρυπτογράφους στον Barack Obama για τα προγράμματα της NSA

nsaΟ μπορεί να ανακοίνωσε προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις για τα προγράμματα επιτήρησης της NSA, αλλά πάρα πολλοί δεν είναι φαίνεται να είναι ευχαριστημένοι με τα επερχόμενα μέτρα. Αρκετοί πολίτες των ΗΠΑ, ηγέτες κρατών και τεχνολογίας έχουν εκφράσει ανοιχτά τις αμφιβολίες τους για τα επερχόμενα μέτρα.

Περισσότεροι από 50 ειδικοί σε θέματα κρυπτογράφησης, υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή προς τον Obama, ζητώντας του να δώσει ένα τέλος στα προγράμματα μαζικής επιτήρησης.

“Η αξία τους σε ολόκληρη την κοινωνία για την πρόληψη της τρομοκρατίας είναι ασαφής, αλλά η εν λόγω επιτήρηση αποτελεί παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, της δημοκρατίας, και του τομέα τεχνολογίας των ΗΠΑ. Επειδή η διαφάνεια και η δημόσια συναίνεση αποτελούν τον πυρήνα της δημοκρατίας μας, καλούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιβάλλει όλες τις δραστηριότητες μαζικής επιτήρησης σε δημόσιο έλεγχο και να αντισταθεί στην ανάπτυξη των προγραμμάτων μαζικής επιτήρησης” αναφέρει η επιστολή.

Επιπλέον, οι κρυπτογράφοι πιστεύουν ότι το θέμα δεν είναι μόνο το ότι επιτρέπεται στην NSA να κατασκοπεύει, αλλά το ότι δεν παρέχει στους χρήστες μια υποδομή επικοινωνίας που δεν είναι ευάλωτη σε επιθέσεις.

  42 : η διεύθυνση του σύμπαντος μας

“Κάθε χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας, πρέπει να δίνει στις μυστικές υπηρεσίες και τις αρχές επιβολής του νόμου, τα μέσα για την καταδίωξη των τρομοκρατών και των εγκληματιών, αλλά θα πρέπει να το κάνει χωρίς να υπονομεύει ουσιαστικά την που διευκολύνει το εμπόριο, την ψυχαγωγία, την προσωπική επικοινωνία , και άλλες πτυχές της ζωής στον 21ο αιώνα.”

Ο κατάλογος των υπογραφόντων συμπεριλαμβάνει καθηγητές από μεγάλα πανεπιστήμια, καθώς και μέλη διαφόρων ενώσεων.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  57  =  59