Το Android 13 εισέρχεται σε φάση beta 1

Το Android 13 εισέρχεται στην φάση beta 1 εν όψη της πλήρους κυκλοφορίας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2022.

Android 13

Μετά από δύο προεπισκοπήσεις για τους προγραμματιστές, το Android 13 μπαίνει αυτή την εβδομάδα σε φάση beta. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα πριν από την πλήρη κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος κάπου προς το τέλος του 2022. Η beta έκδοση εισάγει λειτουργίες όπως καλύτερος έλεγχος πολυμέσων και νέα εργαλεία αναφοράς σφαλμάτων.

Η Google ανακοίνωσε την έναρξη της beta έκδοσης χθες την Τρίτη, και καλεί τους προγραμματιστές να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους στο Android 13, αλλά και τους χρήστες που θέλουν να ρίξουν μια πρώτη ματιά στο επερχόμενο λειτουργικό σύστημα.

Οι συσκευές που επιβεβαίωσε η Google ότι είναι συμβατές με το νέο λειτουργικό, είναι τα πιο πρόσφατα τηλέφωνα Pixel (το Pixel 4 και νεότερες εκδόσεις). Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν ποιες από τις συσκευές τους είναι συμβατές κατά την εγγραφή τους στην έκδοση beta.

Είστε είστε χρήστης, είτε προγραμματιστής, μπορείτε όπως πάντα, να δοκιμάσετε το Android 13 beta 1 μέσα από τα τηλέφωνα Pixel είτε από τον εξομοιωτή Android της Google.

Αλλαγές μέχρι στιγμής
Προκειμένου να υποστηρίξουν το Android 13, οι προγραμματιστές θα πρέπει να προσαρμόσουν ένα νέο σύστημα που θα παρέχει στους χρήστες πιο αναλυτικό έλεγχο στα τοπικά αποθηκευμένα αρχεία πολυμέσων που μπορούν να έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές. Πριν, οι χρήστες μπορούσαν απλώς να παραχωρήσουν σε μια εφαρμογή πρόσβαση σε οποιοδήποτε αρχείο πολυμέσων, αλλά τώρα μπορούν να καθορίσουν μεμονωμένα πρόσβαση σε εικόνες, βίντεο ή αρχεία ήχου.

Μια άλλη προσθήκη στην έκδοση beta για εφαρμογές πολυμέσων είναι ένα νέο API που θα δρομολογεί τον ήχο από τις εφαρμογές στις συσκευές με πιο έξυπνο τρόπο. Η beta εισάγει επίσης πιο λεπτομερή και ακριβέστερη αναφορά σφαλμάτων στο Keystore και στο KeyMint. Αυτό θα δώσει στους προγραμματιστές περισσότερα εργαλεία για τη δημιουργία κλειδιών, την κρυπτογράφηση και την υπογραφή.

Η τελευταία προεπισκόπηση για προγραμματιστές του Android 13 ήταν στα τέλη Μαρτίου. Οι προσθήκες του περιελάμβαναν πολλαπλές βελτιώσεις στην απόδοση μη λατινικής γραφής, καθώς και περισσότερο έλεγχο σχετικά με το ποιες εφαρμογές μπορούν να στέλνουν ειδοποιήσεις στους χρήστες.

Η Google αναμένει ότι το επερχόμενο λειτουργικό της σύστημα θα φτάσει σε σταθερότητα τον Ιούνιο, και η δημόσια κυκλοφορία του λίγο αργότερα και εντός του έτους 2022.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.
Android 13

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).