Η Google ετοιμάζει τη σειρά συσκευών Android Silver

Το πρόγραμμα φέρεται να είναι η μεγάλη στροφή που πρόκειται να κάνει η στη στρατηγική της, σχετικά με την παραγωγή .

Android Silver

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «The Information» η Google φέρεται να σχεδιάζει την απόσυρση των συσκευών σειράς Nexus και την αντικατάστασή τους με τη σειρά Android Silver, η οποία θα αποτελείται από συσκευές υψηλών επιδόσεων.

Το εγχείρημα εμφανίζεται να είναι τολμηρό όσο και ακριβό αφού η Google φέρεται να σχεδιάζει τη δυναμική προώθηση των νέων συσκευών, τόσο προς τους μεταπωλητές όσο και προς το καταναλωτικό κοινό, μέσω της έντονης διαφήμισης.

Παράλληλα, η εταιρεία φέρεται να σχεδιάζει και την «επιδότηση» των κατασκευαστών, μέσω της χρηματοδότησης της ανάπτυξης των συσκευών και αναλαμβάνοντας παράλληλα το κόστος του πλάνου .

Σε αντάλλαγμα η Google φέρεται να εξασφαλίζει μεγαλύτερο έλεγχο στο λογισμικό των συσκευών. Επιπλέον, αναμένεται να ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο στο software που θα προσφέρουν προ-εγκατεστημένο οι κατασκευαστές (bloatware), ενώ επιπρόσθετα θα παρέχει πιο αξιόπιστες αναβαθμίσεις τους λειτουργικού συστήματος Android, στις συσκευές της σειράς Silver.

  ΕΕ: χαστούκι στο App Store της Apple και όχι μόνο

Οι πρώτες Android Silver συσκευές αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους την επόμενη χρονιά, με πρώτους υποψήφιους κατασκευαστές την LG και τη Motorola. Ενδεχομένως, να ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές, όπως οι Samsung, HTC και Sony, οι οποίοι έχουν παρουσιάσει εκδόσεις «Google Play» των συσκευών τους.

Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα Android Silver αναμένεται να εφαρμοστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες ακόμη «ανεπτυγμένες» αγορές, με εσωτερικά κιόσκια Android εντός των καταστημάτων, όπου θα γίνεται επίδειξη των δυνατοτήτων του λειτουργικού Android.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι στα δημοσιεύματα δεν γίνεται λόγος για την τύχη της σειράς συσκευών Nexus και πολύ περισσότερο δεν δίνεται απάντηση στο ερώτημα πώς θα καλυφθεί το κενό που θα δημιουργηθεί στις mid-range συσκευές, μιας και η σειρά Android Silver θα χαρακτηρίζεται ως high-end.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


3  +  3  =